banner171

''Beşiktaş'a Messi'yi istiyorum''

''Beşiktaş'a Messi'yi istiyorum''

''Beşiktaş'a Messi'yi istiyorum''

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, BUGÜN’ü makamında kabul etti.

Spor medyasının gazeteniz için yazan etkili kalemleri Gökmen Özdenak, Engin Verel, Lemi Çelik ve Adem Yılmaz’ı karşısında gören Başkan Fikret Orman “Kadronuza hayran kaldım. Ne kadar güçlü gelmişsiniz. Teşekkür ederim” demekten kendisini alamadı.

Kulübün Akaretler’deki binasının 12’nci katındaki odasında sorularımızı yanıtlamaya hazırlanan Fikret Orman, sohbete samimi bir giriş yaptı. Geçtiğimiz Ramazan ayının ilk günü oruçla birlikte sigarayı bıraktığını belirtti. Ardından yaklaşık 10 kilo aldığını, spor yapmaya başladığını söyledi.

Beşiktaş ile ilgili çok önemli açıklamalara imza atan Orman’ı, önce kişisel olarak tanıyalım ve sözü kendisine bırakalım:

“Ailemizde de erken kalkma huyu vardır. Babam 06:30’da kalkar, bana ‘Prens bey daha kalkmadı mı” diye iğneleme yapardı. Artvinliyim. Bizde iğneleme çoktur! Kısacası, iyi sigara içerdim. Sabah erken kalkar, hemen başlardım. Fakat bırakmam gerektiğini, nefes nefese kalmaya başlayınca anladım. En doğru kararı aldım. Başkan olduktan sonra karın bölgemde yağlanma başladı. Spora başladım.”

“Sigara yüzde 3 ‘can isteme’ gerisi ise psikolojik. Sevinince iç, üzülünce iç, gol atınca iç. Ben olayı beynimde bitirdim. Topluma tavsiye ederim. Kurtulsunlar bu illetten.”

Karşımızda sportmen, iddialı ve misafir ağırlamayı seven bir başkan gördüğümüz için oldukça rahatlamıştık. Haliyle sorularımız ardı ardına geldi. Ve çok konuşulacak açıklamalar start aldı:

Beşiktaş artık yıldız futbolcu transfer etmeyecek mi? Bir küçülme gerçekleşecek iddiası var, doğru mu?

“Beşiktaş asla küçülmez. Mali anlamda gerekeni yapar. Ancak çözmemiz gereken meseleler dağ gibi. Masraf anlamında tasarruflu olacağız. Biz gelirken de ilk olarak şunu söyledik: Beşiktaş’ta sıkıntılı bir süreç var. Acılı ama sonu aydınlık olacak. Herkes bunun bilincinde. Üzerimizde baskı yok. Taraftar istiyor diye bir hareket yapmam. Şartlar neyse ona göre hareket ediyorum. Kaldı ki 1996’dan bu yana büyük transferler Beşiktaş’a ne katmış; 2 şampiyonluğumuz var. Yoksa Messi’nin Beşiktaş’a gelmesini ben de istiyorum! Ayrıca yabancı futbolcuya karşı değiliz.”

Fenerbahçe maçı öncesi futbolculara yüklü bir ödeme yapıldığı belirtiliyor. Bu konuyla ilgili konuşmak ister misiniz?

“Futbolcularımın alacakları, benimle onların arasındadır. Sansasyon yapılacak bir şey değil bu. Sözleşme yapılmış aramızda, o gerçekleşir.”

Önce Fenerbahçe’yi yendiniz, arkasından Galatasaray önünde 2-0 geriye düşmenize rağmen beraberliği yakaladınız. Bu maçların skordan da öte bir anlamı yok mu?

“Beşiktaş tarafsızlık ve duruş kulübüdür. Bunu bütün Türkiye bilir. Camiamızın yüzünü kara çıkarmadık. Bunu göstermek açısından iyi oldu. Yoksa özellikle Galatasaraymaçındaki 1 puanın çok önemi yoktu.”

Beşiktaş için UEFA ile yapılanmali konulardaki anlaşma hangi süreçte?

“Çok yoğunuz. Biliyorsunuz,mali disipline uyulmadığı gerekçesiyle UEFA’dan men cezası almak üzereydik. Gittik, çözdük. Bu haftayı da atlatalım gerisi kolay. UEFA’dan önümüzdeki yıl için yeterlilik kağıdını alırsak, bu bize yeterli olacaktır.”

Beşiktaş ne kadar sürede düzlüğe çıkar?

“2 seneden önce kulübün düzlüğe çıkmasına imkan yok. En azından bu süre geçmeli ve bu süre içinde çok çalışmalıyız.”

Yüzüstü bırakamazdım

Böyle zor bir dönemde neden başkanlık?

“Beşiktaş’a ilk aday olduğumda 36 yaşındaydım. Genç olmam nedeniyle de bir anda ‘kulübün önde gelenleri’ arasında gösterilmeye başladım. Kamuoyundan itibar gördüm. Seçim listelerinin verilmesine 1 ya da 2 gün kala adaylığa karar verdim. Mecburdum. Bu işe soyunmamış olsaydım, Beşiktaş’ta artık söyleyecek sözüm olmazdı. Şimdi değilse ne zaman dedim. 36 yaşında biri olarak itibar gördüysem, Beşiktaş’ı yüzüstü bırakmak istemezdim.”

Böylesi zor bir göreve soyunurken ailenizden bir tepki aldınız mı?

“Başkan adayı olurken kimseye bir şey sormadım. Kendim karar verdim."

Beşiktaş hakkını arar

PFDK sizin de içinde bulunduğunuz kulüpleri akladı. Sadece Fenerbahçe ile ilgili kişiler ceza aldı. UEFA’dan bir men cezası gelirse, siz de Galatasaray gibi hak ettiğiniz Avrupa kupalarına katılamamanız durumunda hak arama yoluna girecek misiniz?

“Ülke futbolu çok önemli. Biz de bunun parçasıyız. Ancak önce can. TFF’nin aldığı kararlara Beşiktaş’ın duruşu olarak bakıyorum. Bu süreç çok uzadı ve sulandı. Her geçen gün de o suyun miktarı artıyor. Şu dakikadan sonra ne ceza verilse problem. Bize ithaf edilen suçlar zaten komikti. Disiplin Kurulu’na sevk edilmemiz çok komikti. Beşiktaş’ın eğer bir hak kaybı olursa, biz de hakkımızı ararız. Bundan daha doğal bir şey olamaz.”

UEFA her şeyi biliyor ceza ihtimali var

Siz UEFA ile kısa süre önce görüştünüz. Nyon’daki atmosfer, Türk futbolu için nasıldı?

“UEFA’nın ceza vermesi ihtimaller dahilinde. Disiplin Kurulu kararları burada uygulandıktan sonra UEFA’ya gidecek. Top TFF’den UEFA’ya geçer. Ben geçen hafta UEFA’nın disiplin komitesi mahkemesine gittim. İşlerinin ehli, profesyonel, konulara hakimler.”

“Konuşma yaparken, yanımdaki UEFA yetkililerinden bazılarının kafası havadaydı. Başka yere bakıyor, beni dinlemiyor diye düşünüyordum.Odinlemiyordediğimadamdönüpbir soru soruyor ki, olayahakim olduğunu, cok iyi dinlediğini anlıyorum.”

“Daha önce böyle bir tecrübem yoktu. Kafamdaki fotoğraf gibi değildi yani. Olaylara vakıflar. Ahbap-çavuş ilişkisi olacağını düşünmüyorum.”

İbrahim Üzülmez kulübün simgesi

Beşiktaş’ta önemli bir isim var; İbrahim Üzülmez. Kavga ettiği gerekçesiyle kulüple yolları ayrıldı. Melo arkadaşı Riera ile sert bir kavga yaşadı ancak affedildi. Üzülmez ile ilgili bir iadei itibar düşünüyor musunuz?

“İbrahim Üzülmez bu kulübün uzun yıllar kaptanlığını yaptı. Melo ise bir yabancı. Bugün var yarın yok. Bir kere bunu ayırıp İbrahim’in hakkını verelim. Kulübün şu anda çözmesi gereken çok önemli sorunlar var, önceliğimiz orada. Ancak İbrahim Üzülmez süreç içinde kulüpteki değerini bulacaktır. Arada sırada beni ziyarete gelir. Elimizden geldiği kadar ilgileniyoruz. Kendisi zaten bu kulübün simgesi.”

Kimsenin ekmeğiyle oynamam

Fikret Orman, aynı zamanda Sarıyer’in altyapı sorumlusu olan yazarımız Lemi Çelik’in minik futbolcularla ilgili sorularını şöyle yanıtladı:

*Avrupa yakasında ayrı bir Ümraniye oluşturacağız. En az 4-5 sahası olacak. Yüzde 60’ı altyapıya hizmet edecek.

Aklımızda bir bölge var. Ama söylemeyelim.

*Bizim için en önemli olan A2 ve U-16 Beşiktaş futbol okulu değil. Kulübümüzde iyi oyuncular Feyyaz, Metin, Ali aranarak gelmişler. Scouting ekibimizden gelmişler. Çok aşağı indiğinizde çocuk aile gelişimini tamamlamaz. Belki yurtdışından pilot takım alabiliriz.

*Beşiktaş’a faydalı olmaya geldim, kimsenin ekmeğiyle oynamam. Altyapıdaki hocaları zihniyetlerinden ötürü değiştirme düşüncem yok. Yurtdışından altyapıya hoca getirmem.

*Altyapı varmış gibi olmayacak. Ya var olacak ya olmayacak. Çalışanlar yamaaşını alacak ya da almayacak ve gidecekler. (Bugün)



Kaynak : //www.spor3.com/besiktasa-messiyi-istiyorum-1325144h.htm#ixzz1uOGEion3

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153