banner171

Devler Enes'in peşinde

16'lık Enes, lig tarihinin 'en küçük yaşta gol atan' futbolcusu oldu. Maçtan sonra uyuyamadı. Devler ise yıldız adayının peşine düştü

Devler Enes'in peşinde
 Galatasaray maçında attığı golle Bursaspor'a bir puan getiren 16 yaşındaki Enes Ünal gündemi sarstı. Yıldız adayı, Süper Lig tarihinin gol atan en genç futbolcusu olarak tarihe geçti. Gözler ise başarılı futbolcunun hayatına çevrildi. Bursaspor Kulübü'nün eski futbolcularından Mesut Ünal'ın oğlu olan Enes, 1997'de doğdu. İlk adımını sahada attı ve bir daha yeşil sahalardan ayrılmadı. Bursaspor'un alt yapısında forma giydiği 134 karşılaşmada, 203 gol attı. Futbol otoriteleri ise Enes'in peşinden koşmaya başladı. 16 yaşını dolduran Enes, Bursaspor ile 3 yıllık profesyonel imzayı attı. 

'HAYALİNİ KURUYORDUM' 
Enes, 25 Ağustos'ta Bursaspor- Galatasaray maçına damga vurdu. Süper Lig'de forma giydiği ilk maçta, 71. dakikada sarı-kırmızılı takımın filelerini havalandırdı. Böylece Enes, "Ligde en genç yaşta gol atan futbolcu" unvanını, Batuhan Karadeniz'den devraldı. 1-1 berabere biten maçın yıldızı olan Enes, o geceyi şu sözlerle anlattı: "Hocam Daum, karşılaşmanın 71. dakikasında oyuna alarak bana bir şans tanıdı. 2-3 gündür gol hayali kuruyordum. Ligdeki ilk golümü atarken, takımımın bir puan almasına katkı sağladım. Çok mutluyum. Maçın ardından tesislerde kaldım. Heyecandan sabah 04:00'e kadar uyuyamadım. 

SESLERİ KISILDI
Tarih yazan Enes, karşılaşma sonrası soyunma odasında teknik heyet ve futbolcu ağabeylerinin kendisini tebrik ettiğini söyledi. Maçın ardından ilk olarak ailesiyle görüştüğünü de sözlerine ekleyen Enes Ünal, "Attığım golün ardından ailem çok mutlu oldu. Televizyonda karşılaşmayı izlerken sesleri kısılmış" diye konuştu. 

KULÜP İLGİSİ
Bursasporlu Enes'i Chelsea ve Manchester City gibi dünyaca ünlü kulüpler takibe aldı. Yıldız futbolcu ise mütevazı tavırlarıyla dikkat çekti. Evine metroyla dönerken haber olan Enes, buna anlam verememişti. A Takım ile çıktığı ilk idmanı ise "Battala'ya dokunabiliyorsun" diye anlatmıştı. 

PARALANDI
Yeşil-beyazlı kulüp, 3 yıl için Enes Ünal'a 1.5 milyon lira ile aylık 5 bin lira maaş verecek. Enes eğer 18 kişilik maç kadrosuna girdiği taktirde 10 bin lira, sezon içerisinde 10 kez A Takım'da 18 kişilik kadroya girerse de 250 bin lira ekstra para alacak. 

Takvim

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153