banner171

Fenerbahçe 90+2'de Emre'yle hayat buldu

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Mersin İdman Yurdu'nu Emre Belözoğlu'nun 90+2'de attığı harika golle 1-0 yendi.

Fenerbahçe 90+2'de Emre'yle hayat buldu
 Fenerbahçe Mersin İdman Yurdu ile Süper Lig'in 32. haftasında 'na karşılaştı. Mersin Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe 90+3'te Emre Belözoğlu'nun attığı golle galip geldi. Ev sahibi ekip önemli gol pozisyonlarında direği geçemezken, 50. dakikada kırmızı kart gören Muammer Yıldırım nedeniyle uzun bir süre 10 kişi oynadı. Son saniyelerde uzaktan şutta şansını deneyen Emre takımının hanesine kritik 3 puanı yazdırdı. Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 70 yaparken Mersin İdman Yurdu ise 43 puanda kaldı.

Ligin 33. haftasında Fenerbahçe deplasmanda İstanbul Başakşehir ile oynayacak. Mersin İdman Yurdu deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

GÖKHAN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Ev sahibi ekip maça çok hızlı başladı. Henüz 4. dakikada Nakoulma, sol kanattan çalımlarla ceza alanına kadar girip kaleye vuruşunu yaptı ama savunmadan seken top kornere gitti.

Bu kez dakikalar 6'yı gösterdiğinde gelişen Mersin İY atağında Murat, rakip yarı alanın ilk metrelerinde sol kanatta pasını attı. Gökhan Gönül topu eliyle kesti ve sarı kart görderek gelecek hafta Başakşehir ile deplasmanda oynanacak maçta cezalı duruma düştü.

PENALTI TARTIŞMALARI
Mersin İY'nun tehlikeli geldiği bir diğer dakika 28'di... Sol kanattan gelişen atakta Nakoulma, Alves'ten sıyrılıp ceza alanına girdi ama Egemen'i de geçmek isterken yerde kaldı. Nakoulma penaltı beklerken hakem Cüneyt Çakır ise devam kararı verdi.

MERSİN DİREĞE TAKILDI
Mersin İdman Yurdu baskısını artırırken 41. dakikada Welliton ile mutlak bir golden oldu. Khalili'nin ceza alanına sağ çaprazdan giren Welliton'a pasında Welliton'un sert şutu direkten döndü. İlk devrenin bitimine saniyeler kala Khalili'nin sol çapraza ortasında Welliton'un kafa vuruşunda top bir kez daha direkten döndü ama aynı anda ofsayt bayrağı kalktı. İlk devre 0-0 tamamlandı.

YİNE MERSİN, YİNE DİREK
Ev sahibi Mersin İdman Yurdu karşılaşmanın ikinci devresine de direkle başladı. Mersin İY, rakip ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Vederson'un ceza alanına ortasında Welliton'un kafa vuruşunda top üst direğe çarpıp dışarıya gitti.

KALECİYE KIRMIZI ÇIKTI
Fenerbahçe atağında yine Moussa Sow, savunma arkasına koşu yaptı. Sow, ceza alanına girmek üzereyken kalesini terk eden Muammer'in kayarak müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Cüneyt Çakır, Muammer'e kırmızı kart çıkardı

WELLITON KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI
Mersin İdman Yurdu 76. dakikada inanılmaz bir golden oldu. Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Welliton'a atılan pasta Welliton, topu alıp ceza alanına sol çaprazdan girip karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama Volkan gole izin vermedi.

EMRE SKORU TAYİN ETTİ
Mersin'de maçın sonuna 5 dakika ilave edildi. 90+3'te Emre Belözoğlu uzaktan attığı şutla takımına 3 puan kazandırdı. Maçın hemen hemen her dakikasında ıslıklanan Emre, sağ köşeye sert bir şut gönderdi ve top Nihat'ın bakışları arasında ağlarla buluştu. Başka gol olmadı ve maçı 1-0 Fenerbahçe aldı.

MERSİN İDMANYURDU 0-1 FENERBAHÇE (GENİŞ ÖZET)

Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.

90' Gelişen Mersin İY atağında Güven'in ceza alanına çevirdiği top yerden sekti ve kaleci Volkan topun kontrolünü sağladı.

90' Mersin'de heyecan dorukta. Artık son anlar. Top Mersin İY'nda...

90' Emre golün ardından gözyaşlarını tutamadı...

90' 
Fenerbahçe, aradığı gole Emre ile buldu. Ceza alanı dışında topla buluşan Emre'nin ceza yayının sol tarafından sağ köşeye sert bir şut gönderdi ve top Nihat'ın bakışları arasında ağlarla buluştu.

90' GOL! Emre Belözoğlu

90' Mersin'de maçın sonuna 5 dakika ilave edildi. Mersin İY, oyun alanında 10 kişi...

89' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner'in ceza alanına ortasında Webo'nun kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

88' Mersin İY, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Vederson'un doğrudan kaleye gönderdiği top üstten dışarıya gitti.

87' Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği. Diego Ribas oyundan çıkarken Selçuk Şahin oyunda.

86' Gelişen Fenerbahçe atağında rakip ceza alanı yakınlarından ceza alanı içine aşırtma bir pas verdi ama Sow'dan önce savunma topu karşıladı.

85' Orta alanda topla buluşan Mehmet Topal, Khalili'ye topu kaptırdı ve Mersin İY takımı ani bir atağa çıktı. Khalili, topu ceza alanına kadar sürüp sağ çaprazdan ceza alanına giren Nakoulma'ya pasını verdi ama araya Mehmet Topal girdi ve hatasını telafi etti.

84' Karşılaşma Mersin İY ceza alanı içi ve çevresinde oynanmaya başladı...

83' Kullanılan serbest vuruşta Caner'in ceza alanına sert ortasında savunma topu karşıladı.

82' Sağ kanattan gelişen Mersin İY atağında Gökhan Gönül, ceza alanı sağ yan çizgisinden ceza alanına girmek üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

81' Mücadelenin hakemi Cüneyt Çakır, Mersin İY takımı kalecisi Nihat Şahin'i hızlı olması gerektiği konusunda uyardı.

80' Sarı lacivertliler sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Diego'nun ceza alanına ortasında Webo topu kale sahasına indirdi ama sol direk dibindeki Kuyt'ın yakın mesafeden kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

79' Mersin İY ceza alanı içinde inanılmaz bir karam yaşandı ama Mersin İY savunması zor da olsa topu uzaklaştırmayı başardı.

78' Mersin İY takımında son oyuncu değişikliği. Günün etkili isimlerinden Welliton oyundan çıkarken Marko Futacs oyuna girdi.

77' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner'in ceza alanına ortasında uzak direk yakınlarında topa yükselen Webo'nun kafa vuruşunda top kaleci Nihat'ta kaldı.

76' Karşı karşıya kaçtı! Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Welliton'a atılan pasta Welliton, topu alıp ceza alanına sol çaprazdan girip karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama Volkan gole izin vermedi.

75' Fenerbahçe'nin gole yaklaştığı an. Caner, sol kanattan son çizgi yakınlarından ceza alanına girip orta şut karışımı vuruşunu yaptı ama top direği sıyırıp oyun alanını terk etti.

73' Gelişen Mersin İY atağında Murat Ceylan'ın ceza alanı dışından kaleye sert şutunda top kaleyi bulmadı.

72' Bu kez sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan, rakibinden sıyrılıp ceza alanına girdi ve topu sol ayağına alıp yakın köşeye şutunu çekti ama top yan ağlarda kaldı.

71' Sol kanattan tehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında Caner, rakibini geçip ceza alanına girdi ve kale sahasına yerden ortasını gönderdi ama savunma son anda topu uzaklaştırdı.

70' Sarı lacivertli oyuncular rakip yarı alana yerleşmiş durumda. Mersin İY tüm hatlarıyla savunmada...

69' Fenerbahçe'de Sow, golle burun buruna geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan'ın ceza alanına etkili ortasında müsait durumda olan Sow, kale sahası ön çizgisinden kafa vuruşunu yaptı ama top sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.

68' Gelişen Mersin İY atağında sağ kanatta topla buluşan Güven'in ceza alanına ortasında kaleci Volkan çıkıp topun sahibi oldu.

67' Mersin Arena Stadı'nda oynanan mücadelede eşitlik bozulmuş değil. Mersin İYi mücadeleyi 10 kişi sürdürüyor. Topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin %52'ye %48 üstünlüğü bulunuyor. Ev sahibi ekibini 1'i ofsayt olmak üzere 3 topu direkten döndü.

65' SARI KART! Kullanılan serbest vuruşta Emre'nin doğrudan kaleye gönderdiği top barajdan sekti. Yükseklik kazanan topta kafa topuna çıkan Alves, Servet'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

64' SARI KART! Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanına yapılan ortada ceza yayında eliyle kesen Serkan Balcı, sarı kart gördü.

63' Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım ve Raul Meireles oyundan çıkarken Emre Belözoğlu ve Pierre Webo oyuna dahil oldu.

62' Sarı lacivertlilerde birazdan iki oyuncu değişikliği birden yapılacak.

61' Mersin İY takımında 2. oyuncu değişikliği. Mersin İY takımında Ricardo Pedriel oyundan çıkarken Güven Varol oyuna dahil oldu.

60' Mersin İY, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Vedersın'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

59' Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından sağ kanattan son çizgiye kadar inen Welliton'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

58' Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde topla buluşan Pedriel, Mehmet Topal'ın darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

57' Mersin İY takımında Murat Ceylan bir sakatlık geçirdi ve şu an saha kenarında tedavisi yapılıyor.

56' Kullanılan serbest vuruşta Diego'nun ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

55' Gökçek Vederson, bu faulün ardından sarı kart gördü.

54' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan, Vederson'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

53' Kullanılan serbest vuruşta Caner'in doğrudan kaleye gönderdiği top üstten dışarıya gitti.

52' Fenerbahçe'de topun gerisinde Diego Ribas ve Caner Erkin var. Oldukça tehlikeli bir yer...

51' Mersin İY'nda oyuncu değişikliği. Oktay Delibalta oyundan çıkarken kaleye Nihat Şahin geçti.

50' KIRMIZI KART! Mersin İY, 10 kişi kaldı. Fenerbahçe atağında yine Sow, savunma arkasına koşu yaptı. Sow, ceza alanına girmek üzereyken kalesini terk eden Muammer'in kayarak müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Muammer Yıldırım kırmızı kart gördü. 

49' Bu kez Fenerbahçe etkili geldi. Rakip savunma arkasına koşu yapan Sow'a gönderilen topta Sow topa hareketlendi ama kalesini zamanında terk eden Muammer, ceza alanı dışına kadar çıkıp topu uzaklaştırdı.

48' 3. KEZ DİREK! Mersin İY, rakip ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Vederson'un ceza alanına ortasında Welliton'un kafa vuruşunda top üst direğe çarpıp dışarıya gitti.

47' Hızlı gelişen Mersin İY atağında rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluşan Oktay, ceza alanı ön bölümüne kadar gidip sağ çaprazdan ceza alanına giren Welliton'a pasını verdi ama Welliton'un dar açıdan vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.



İlk yarıda son düdük çaldı.

45' 
Sağ kanattan gelişen Mersin İY atağında Serkan'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Dönen topu alan Khalili'nin sert şutu Volkan'da kaldı.

45' Cüneyt Çakır, ilk yarının sonuna 1 dakika ilave etti.

45' BİR DİREK DAHA! Mersin İY yine çok etkili geldi. Ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Khalili'nin sol çapraza ortasında Welliton'un kafa vuruşunda top direkten döndü ama aynı anda ofsayt bayrağı kalktı.

44' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego'nun ceza alanına ortasında savunmanın karşıladığı topa Caner ceza alanı dışından çok sert vurdu ama sonuç çıkmadı.

43' Kullanılan serbest vuruşta Caner'in doğrudan kaleye göndermek istediği top barajdan sekti. Dönen topu alan Caner'in ikinci vuruşunda top yine savunmadan sekti ve kornere gitti.

42' Fenerbahçe karşı atağında Diego, rakip ceza alanının hemen dışında ceza yayının sağ tarafında rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

41' DİREK! Mersin İY atağında ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Khalili'nin ceza alanına sağ çaprazdan giren Welliton'a pasında Welliton'un sert şutu direkten döndü.

40' Bu kez sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül'ün ceza alanına penaltı noktası yakınlarına ortasında Sow topa yükseldi ama Muammer topun sahibi oldu.

39' Sol kanattan gelişen bir başka Fenerbahçe atağında Caner, ceza alanına yakınlarında Serkan'dan sıyrılmak isterken rakibine faul yaptı. Mersin İY serbest vuruş kullanacak.

38' Gelişen Fenerbahçe atağında Caner, ceza alanı ön bölümüne kadar gelip ara pasını Hasan Ali'ye attı ama Hasan Ali, topun üstüne basınca rakibi araya girdi.

37' Oyunun son bölümünde Fenerbahçe daha etkili, daha istekli...

36' Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Meireles'in ceza alanın ön bölümüne gönderdiği topu savunma karşıladı.

35' Orta alanda topla buluşa Caner, Khalili'den sıyrılıp rakip yarı alana geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

34' Fenerbahçe'de bu kez Mehmet Topal, sol çaprazdan ceza alanına girip kaleye şutunu çekti ama top üstten az farkla dışarıya gitti.

33' Etkili gelişen Fenerbahçe atağında Diego'nun ceza alanı dışından kaleye etkili şutunda top kaleci Muammer'de kaldı.

32' Geride kalan bölümde Mersin İY, topla oynama oranlarında %55'e %45 üstün durumda.

31' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında aynı kanattan yapılan ortada Kuyt topa yükseldi ama istediği vuruşu yapamadı.

30' Mersin İY yarı alanında Welliton, Egemen'in sert darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

28' Mersin İY'nun tehlikeli geldiği dakika... Sol kanattan gelişen atakta Nakoulma, Alves'ten sıyrılıp ceza alanına girdi ama Egemen'i de geçmek isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.

27' Kullanılan serbest vuruşta Diego'nun doğrudan kaleye gönderdiği top barajdan sekti. Atağın devamında Kuyt'ın ceza alanına ortasında bu kez de savunma topu uzaklaştırdı.

26' Oldukça tehlikeli bir yer. Topun gerisinde Diego Ribas...

25' Orta alanda topla buluşan Meireles, rakibinden çok şık sıyrılıp sol kanattan ceza alanına koşu yapan Hasan Ali'ye çok güzel bir pas attı. Hasan Ali, ceza alanına girmek üzereyken Pedriel'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

24' Kullanılan serbest vuruşta Vederson'un ceza alanına ortasında kafa topuna yükselen Servet, Bruno Alves'e faul yaptı.

23' Yine sağ kanattan gelişen ev sahibi ekibin atağında yine Pedriel, Hasan Ali'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar bu kez serbest vuruş.



22' Ev sahibi ekip Mersin İY'nda Ricardo Pedriel bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

21' Sağ kanattan gelişen Mersin İY atağında Pedriel, son çizgiye kadar indi ve ceza alanına ortasını yapmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti.

20' Son bölümde iki takım oyuncuları da çok fazla faul yapmaya başladı. Oyun sürekli durmaya başladı. Tempo düşük seviyede...

19' Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde sağ kanatta topla buluşan Khalili, Mehmet Topal'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

18' Gelişen Fenerbahçe atağında Diego'nun ceza alanına koşu yapan Kuyt'a yüksek pasında Kuyt topu oyun alanı içinde tutamadı.

16' Bu arada Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor.

15' Sol kanattan gelişen Mersin İY atağında Vederson'un ceza alanına koşu yapan Nakoulma'ya ara pasında ofsayt bayrağı kalktı.

14' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Diego, Murat Ceylan'a faul yaptı.

13' Fenerbahçe'nin gole yaklaştığı an. Sol kanatta topla buluşan Caner'in ceza alanına uzun gönderdiği pasta Servet'in ayağı kayınca topu alan Sow'un sağ çaprazdan dar açıdan vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

12' Mersin İY karşı atağında Nakoulma, sol kanattan topu ceza alanına kadar taşıyıp pasını Vederson'a verdi. Vederson'un kaleye şutunda top yandan dışarıya gitti.

11' Bir başka Fenerbahçe atağında ceza alanı dışı sağ çaprazında topla buluşan Caner'in ceza alanına koşu yapan Diego'ya ara pasında Diego, topu kontrol etti ama rakibini geçmek isterken topu kaybetti.

10' Sarı lacivertliler, rakip yarı alandan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Caner'in ceza alanına yaptığı ortada Kuyt'ın üstünden atladığı top yerden sekti ama Muammer topun kontrolünü sağladı.

9' Kullanılan serbest vuruşta Caner'in doğrudan kaleye göndermek istediği top farklı şekilde üstten dışarıya gitti.

8' Bu kez gelişen Fenerbahçe atağında rakip ceza alanına yakın bir noktada sağ iç koridorda Gökhan, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

7' Kullanılan serbest vuruşta Vederson'un ceza alanına gönderdiği topu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.

6' SARI KART! GÖKHAN GÖNÜL CEZALI... Gelişen Mersin İY atağında Murat, rakip yarı alanın ilk metrelerinde sol kanatta pasını attı ama Gökhan Gönül topu eliyle kesti ve sarı kart gördü ve gelecek hafta Başakşehir ile deplasmanda oynanacak maçta cezalı duruma düştü.

5' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Vederson'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

4' Mersin İY, gole çok yaklaştı. Nakoulma, sol kanattan çalımlarla ceza alanına kadar girip kaleye vuruşunu yaptı ama savunmadan seken top kornere gitti.

3' Hızlı gelişen Mersin İY atağında Nakoulma, sağ kanattan ceza alanına girip Pedriel'e pasını verdi ama savunma araya girdi.

2' Rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluşan Kuyt'ın savunma arkasına koşu yapan Sow'a uzun pasında top kaleci Muammer'de kaldı.

1' İlk düdük çaldı ve karşılaşma Mersinli oyuncuların vuruşuyla başladı.



MERSİN İDMANYURDU-FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, geçen hafta 1-1 berabere kaldıkları Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçındaki ilk 11'den iki değişiklik yaptı. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında ilk 11'de forma giyen Webo ve Selçuk Şahin, Mersin İdmanyurdu karşısında yedek soyundu. Bu oyuncuların yerlerine Hasan Ali Kaldırım ve Meireles, Mersin deplasmanında ilk 11'de görev yaptı. Meireles, 25. haftada oynanan Beşiktaş maçının ardından 6 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-lacivertlilerde, Emmanuel Emenike kadroda yer almazken, sakatlığı nedeniyle Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşılaşmasını tribünden izleyen Emre Belözoğlu de yedekler arasında yer aldı.



- Servet Çetin maça yetiştirildi

Mersin İdmanyurdu'nda sakatlıkları süren Sadiku ve Sinan Kaloğlu kadroda yer almadı. Mersin temsilcisinde karşılaşma öncesinde ayağında şişlik bulunan Servet Çetin, tedavisinin ardından ilk 11'deki yerini aldı. Kırmızı-lacivertliler, sahaya "Nepal'in çığlığına kulak ver" yazılı pankartla çıktı.



- Fenerbahçe taraftarından yoksun

Mersin Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Mersinli taraftarlar ilgi gösterirken, tribünlerin büyük bir kısmı doldu.

Mersinli taraftarların, hazırladıkları kareografiler ilgi çekti. Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle sarı-lacivertli taraftarlar maçı tribünden izleyemedi.

Öte yandan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, ısınmaya çıktığı sırada Mersin İdmanyurdu taraftarı tepki gösterdi. Maç esnasında da taraftarlar top Volkan Demirel'e geldiğinde ıslıkladı.

Maç başladıktan sonra Fanatik Gazetesi Foto Muhabiri Yusuf Dursun, rahatsızlık geçirdi. Dursun'a Fenerbahçe yedek kulübesinde sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 02:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153