banner171

Günlerden El clasico günü

Yine nefesler tutulacak...

Günlerden El clasico günü
Dünya futbol kamuoyu İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanş maçında oynanacak olan Barcelona-Real Madrid karşılaşmasına odaklandı.
Barcelona'nın deplasmanda 2-1 mağlup ettiği ezeli rakibi Real Madrid'i ağırlayacağı karşılaşma Türkiye saati ile saat 23:00'de başlarken; Camp Nou'da oynanacak müsabakada Fernando Teixeira Vitienes düdük çalacak.
Dünyanın en büyük derbilerinden kabul edilen El Clasico'yu TRT Spor canlı yayınlanırken,
BARÇA TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYOR
Rövanşa ilk maçtaki 2-1'lik galibiyetin büyük avantajı ile çıkacak olan Barcelona, yine de derbi öncesinde tedbiri elden bırakmıyor.
İniesta başta olmak üzere basına konuşan Barçalı oyuncular, rakiplerinin Real Madrid olduğunu unutmadıklarını ve turu geçmek için en iyi futbollarını oynamaları gerektiğini dile getirdiler.
Katalan ekibinde dev derbi öncesinde ise önemli eksikler bulunuyor. Uzun süredir sakatlığı nedeniyle sahalardan uzan olan David Vila ve Afellay'ın yanı sıra, Andreu Fontas da El Clasico'da görev yapamayacak. Yine Mali milli takımı ile Afrika Kupası'nda mücadele eden Seydou Keita da takımdaki yerini alamayacak.
PEPE OYNAYACAK MI?
Çeyrek final ilk maçında 1-0 öne geçmesine rağmen 2-1 mağlup olmaktan kurtulamayan Real Madrid, uzun zamandır Barcelona'ya karşı olan şanssızlığını kırmak ve Barcelona'nın elenmesini imkansız olarak görenleri yanıltmak istiyor.
Athletic Bilbao ile oynanan son lig maçında da Santiago Bernabeu'da ilk kez ıslıklanan Mourinho'nun sakatlıklarla başı dertte. Portekizli teknik adam, ilk maçta olduğu gibi Camp Nou'da da takımın en çok asist yapan ismi Angel Di Maria ve Sami Khedira'dan faydalanamayacak.
Mourinho ilk maçta Messi'ye yaptığı hareketin ardından İspanya kamuoyundan ağır tepkiler alan Pepe'nin kendini hazır hissetmesi halinde forma giyeceğini söylerken, son antrenmanda yer almayan Lassana Diarra ve Esteban Granero'nun takımdaki yerlerini alabileceği ifade edildi.
Türk oyuncular Nuri ve Hamit de Barcelona'ya götürülürken, Mourinho'nun ilk maçta sürpriz şekilde ilk 11'de oynattığı Hamit'in yerine Arbeloa'ya görev vermesi bekleniyor.
MUHTEMEL 11'LER
BARCELONA
Pinto
Daniel Alves
Puyol
Pique
Abidal
Iniesta
Busquets
Xavi
Fabregas
Sanchez
Messi
REAL MADRID
Casillas
Arbeloa
Varane
Ramos
Marcelo
Alonso
Diarra
Mesut
Ronaldo
Higuain
Benzema
STAT: Camp Nou
SAAT: 23:00
HAKEM: Fernando Teixeira Vitienes
YAYIN: TRT Spor
MESSİ BARÇA TARİHİNE GEÇMEK İSTİYOR
Barcelona'nın süper yıldızı Messi, İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanş maçında farklı bir heyecan daha yaşayacak.
Bu karşılaşma öncesinde Real Madrid ağlarına bıraktığı 13 gol ile Barcelona tarihindeki Madrid ekibine en çok gol atan ikinci oyuncu unvanına sahip olan Messi, endisinden bir gol fazla ile liste başı olan Cesar'ı geçmeyi amaçlıyor.
Mess, El Clasico tarihinin en golcü ismi olmak için ise Barça ağlarını 18 kez havalandıran Alfredo di Stefano'yu geride bırakmak zorunda.
MOURİNHO GUARDİOLA'NIN BİLEĞİNİ BÜKEMİYOR
Real Madrid'in Portekizli çalıştırıcısı Jose Mourinho çalıştırdığı her takımda önemli başarılar elde etmesine karşın, şu ana kadar Guardiola'nın Barcelona'sına karşı genelde kaybeden taraf oldu.
Real Madrid'in başında 7 kez El Clasico'ya çıkan Mou, bu maçlardan sadece geçtiğimiz sezon oynanan ve uzatmaya giden İspanya Kral Kupası Finali'ni kazanmayı başardı. İki ezeli rakibin, Mourinho ve Guardiola önderliğinde sahaya çıktığı 3 lig mücadelesinin ikisini de Katalan ekibi kazanmayı başardı. İki galibiyetine de Real Madrid'in sahası olan Santiago Bernabeu'da ulaşan Barça, kendi sahasında oynadığı maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı.
Portekizli teknik adamın, Guardiola ile eşitliği sağlayabildiği tek kulvar ise Şampiyonlar Ligi oldu. Şampiyonlar Ligi'nde yaşanan iki eşleşmenin birinde Guardiola'nın ekibi turu geçmeyi başarırken; Portekizli teknik adam İnter'in başındayken Katalanları saf dışı bırakıp gülen taraf olmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153