banner171

Kadıköy'de milli hüzün!

A Milli Takımımız Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 mağlup oldu. Türkiye Çek Cumhuriyeti maçı özeti, golleri ve önemli anları haberimizde.

Kadıköy'de milli hüzün!
 EURO 2016 Elemeleri A Grubu maçında A Milli Futbol Takımımız, evinde Çek Cumhuriyeti'ni konuk etti. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan ve FIFA kokartlı İsveçli hakem Jonas Eriksson'un düdük çaldığı karşılaşmadan galip ayrılan taraf 2-1'lik skorla Çek Cumhuriyeti oldu. A Milli Takımımız'da Umut Bulut, 8. dakikada gol perdesini açarken, Çek Cumhuriyeti'nde geri dönüşü getiren sayılar 15. dakikada Tomas Sivok'tan ve 58. dakikada Dockal'dan geldi.

Alınan bu sonuç sonrasında gruptaki ikinci yenilgisini alan Milli Takımımız, son sıraya gerilerken, ikinci galibiyetini alan Çek Cumhuriyeti 6 puanla 2. sıraya yerleşti.

Grubun diğer maçlarında Hollanda, geriye düştüğü maçta Kazakistan'ı 3-1 mağlup ederek ilk galibiyet sevincini yaşarken, lider İzlanda Letonya'yı 3-0'la geçti ve liderliğini perçinledi.

TOPAL VE OZAN TUFAN SÜRPRİZİ

Milliler, grupta İzlanda ile yapılan ilk maçın 11'den çok sayıda değişik isimle Çek Cumhuriyeti karşısına çıktı.

İlk maçın 11'inde yer alan futbolculardan, sakatlıkları nedeniyle kaleci Onur Kıvrak, Emre Belözoğlu, Burak Yılmaz ve Ömer Toprak aday kadroda bulunmazken, Ersan Adem Gülüm ve Olcan Adın, Çeklere karşı yedek kaldı.

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Mehmet Topal'a Semih Kaya ile beraber stoperde görev verirken, Ozan Tufan orta alanda şans buldu. Terim, Ozan'a ilk kez resmi bir maçta ilk 11'de görev verdi.

TERİM, TÖRE'DEN VAZGEÇMEDİ!

Terim, milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak ile yaşadığı olayın medyaya yansıması nedeniyle zor günler geçirdiği için maçta görev verip vermemek konusunda kararsız olduğu Gökhan Töre'yi, Çek Cumhuriyeti karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.

Tecrübeli teknik adam dün düzenlediği basın toplantısında, Gökhan'ı direkt oynatmayı düşündüğünü ancak, gündeme gelen konu nedeniyle futbolcunun psikolojik durumunun iyi olmadığını belirtmişti.

MEHTER MARŞIYLA ÇIKTIK

Ay-yıldızlı ekip saha çıkarken, seyirciyi coşturmak için çalınan şarkılara son verilerek, stat hoparlörlerinden mehter marşı okundu.

Tribünlerde bulunan futbolseverler de marşla beraber yaşadıkları coşkuyla ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak, futbolculara destek verdi. Seremonide milli maçlar okunduktan sonra futbolseverler "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde uzun süre tempo tuttu.

KADLEC EVİNDE İLK 11 OYNADI

Çek Cumhuriyeti savunmasının göbeğinde Fenerbahçeli Michal Kadlec ile Beşiktaşlı Tomas Sivok yer aldı. Çek Cumhuriyeti'nin Hollanda'yı 2-1 yendiği gruptaki ilk maçlarında Kadlec yine ilk 11'de görev almış, Sivok ise sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmamıştı.

MAÇA GOLLE BAŞLADIK!

Gruptaki en önemli maçlarımızdan biri olan Çek Cumhuriyeti karşısında golle başladık. Orta alanda topla buluşan Ozan Tufan pasını sol taraftaki Caner Erkin'e verdi. Caner Erkin topu düzelttikten sonra ceza sahası içerisinde koşu yapan Umut Bulut'a doğru ortasını yaptı. Ceza sahası içerisinde rakibinden iyi kurtulan Umut, şık bir kafa vuruşuyla kaleci Petr Cech'i avladı ve Milli Takımımız'ı 1-0 öne taşıyan golü attı.

SIVOK ATTI VE SEVİNMEDİ

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş forması giyen Çek Cumhuriyeti'nin önemli savunma oyuncusu Tomas Sivok, 15. dakikada takımının eşitlik golünü kaydetti. Rosicky'nin girdiği pozsiyonda topa siper olan Semih Kaya'nın kornere gönderdiği pozsiyonun devamında kullanılan kornerde topun başına geçen Petr Jiracek altıpasın ön tarafına doğru ortasını yaptı. O noktada iyi yükselen Tomas Sivok rakibi Mehmet Topal'ın yanından kafa vuruşunu iyi yaptı ve top ağlarla buluşturdu.

ARDA 90'I SIYIRDI

Milli Takımımızın en önemli kozlarından olan Arda Turan, 35. dakikada Çek Cumhuriyeti kalesini yokladı. Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Arda, topu düzelttikten sonra sağ ayağı ile şutunu çekti fakat top kalenin üstünden az farkla auta gitti. Takımımız önemli bir ataktan eli boş dönmüş oldu.

İSVEÇLİ PENALTIYI VERMEDİ!

Mücadelenin 37. dakikasında sağ kanattan topla birlikte ceza alanına giren Arda Turan, Vacha'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Pozisyon, Eriksson ve çizgi hakeminin görüş açısında olmasına rağmen devam kararı geldi. İsveçli hakemin verdiği bu karara başta Arda ve Fatih Terim olmak üzere tribünde bulunan tüm taraftarlar tepki gösterdi.

CANER FRİKİĞİ DİREĞE VURDU

Karşılaşmada ilk yarının sonları yaklaşırken Caner Erkin'le frikik atışından yararlanamadık. Ceza sahası çizgisinin hemen önünde kaleyi sağdan gören bir noktadan kazandığımız serbest vuruşta topun başına geçen Caner sol ayağı ile sert ve düzgün vurdu fakat top direğe de çarptıktan sonra auta gitti.

Bu pozsiyondan da eli boş döndük ve maçta ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARIYA ÇEKLER İYİ BAŞLADI

Mutlak gol bulmamız gereken ikinci 45 dakikada Türkiye'ye oranla iyi başlayan taraf Çek Cumhuriyeti oldu. Topu iyi çeviren ve Milli Takımımıza boşluk vermeyen Çekler, konrtollü bir şekilde ataklarını sıklaştırdı. Bunun sonucunda da golü buldular.

...VE TOP AĞLARIMIZDA

İkinci yarıya iyi başlayan Çekler 58. dakikada 2-1 öne geçen taraf oldu. Sağ kanatta topla buluşan Pavel Kaderabek, Caner Erkin'den sıyrıldıktan sonra topla birlikte ceza sahasına girer girmez pasını penaltı noktası önünde bulunan Borek Dockal'a gönderdi. Borek Dockal topla buluşur buluşmaz sol ayağı ile şutunu çekti ve maalesef Tolga'yı geçen top ağlarla buluştu.

ARDA GOLE YAKLAŞTI AMA...

Golden sonra kıpırdanmaya başlayan Türkiye, 61. dakikada Arda Turan'la gole yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre arka direğe doğru ortasını yaptı. O noktaya iyi hareketlenen Arda Turan top çıkmadan son anda yetişti ve zor bir pozisyonda topu sağ ayağının dışıyla kaleye gönderdi. Köşeyi iyi kapatan tecrübeli file bekçisi Petr Cech topu direk dibinde kontrol etmeyi başardı.

GOL İÇİN DEĞİŞİKLİKLER

58. dakikada 2-1 geriye düşen Milli Takımımız'da skoru dengelemek için değişiklikler yapıldı. İlk değişikliğimizi 68. dakikada Olcay Şahan'ı kenara alarak yaptık. Olcay'ın yerine oyuna dahil olan isim Muhammet Demir oldu. Takımımız eşit golü için rakip kalede beklenen baskıyı kuramayınca Gökhan Töre kenara alındı ve yerine Olcan Adın oyuna girdi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, son oyuncu değişikliğini ise maç boyunca etkisiz görünen Selçuk İnan'ı kenara alıp, Oğuzhan Özyakup'u oyuna sürerek gerçekleştirdi.

CANER, CECH'İ RAHATSIZ ETTİ

Oyuncu değişiklikleri sonrasında da oyunu Çek ceza alanına yıkmakta zorlanan takımımız, uzaktan şutlarla gol aradı. 82. dakikada Caner Erkin, kaleyi sol çaprazdan gören ve yaklaşıkı 25 metre uzaklıkta bir noktadan sert bir şut çekti. Chelsea forması giyen Petr Cech topu güçlükle kornere çeldi. İkinci yarıda gole en çok yaklaştığımız pozisyon Caner'in bu şutu oldu.

TÜRKİYE 1-2 ÇEK CUMHURİYETİ (MAÇ SONUCU)

Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.

90'Çek Cumhuriyeti'nde Borek Dockal'ın yerine Jaroslav Plasil oyunda.

90'Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.

89'Sağ kanattan gelişen atağımızda Olcan'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

88'Etkisiz oyunumuz oyunun son bölümlerinde devam ediyor.

87'Yine sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ceza alanına ortasında kaleci Cech topun sahibi oldu.

86'Hollanda, penaltıdan attığı golle Kazakistan karşısında skoru 3-1'e getirdi.

85'Orta alanda rakibi Darida'ya faul yapan Oğuzhan Özyakup sarı kart gördü.

84'Çek Cumhuriyeti'nde David Lafata'nın yerine Matej Vydra oyunda.

83'Sol kanattan kullandığımız köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

82'Caner Erkin'in ceza alanı dışından kaleye şutunda Cech topu son anda kornere gönderdi.

80'Hollanda, Kazakistan karşısında 2-1 öne geçti.

79'Milli Takımımızda Selçuk İnan'ın yerine Oğuzhan Özyakup oyunda.

78'Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

77'Gelişen Çek Cumhuriyeti atağında Pilar'ın uzak mesafeden şutunda top yandan dışarıya gitti.

76'Sol kanattan hızlı gelişen atağımızda Olcan'ın ceza alanındaki Umut'a ortasında ofsayt bayrağı kalktı.

75'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Olcan, rakibine faul yaptı.

74'Grubun diğer maçları: Hollanda:1-1:Kazakistan / Letonya:0-2:İzlanda

73'Kullandığımız serbest vuruşta Selçuk'un ceza alanına ortasında Umut'un aşırttığı top dışarıya gitti.

72'Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan, rakibini geçip ceza alanına orta yapmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

71'Maalesef ikinci yarıda, ilk yarıdaki oyunu sahaya yansıtamıyoruz.

70'Sağ kanattan gelişen Çek Cumhuriyeti atağında Kaderabek'in yerden ceza alanına pasında savunma araya girdi.

69'Ay Yıldızlı ekibimizde ise Gökhan Töre'nin yerine Olcan Adın oyunda.

68'Çek Cumhuriyeti'nde Ladislav Krejci'nin yerine Vaclav Pilar oyunda.

67'Bu kez sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ceza alanına ortasında herkesi aşan top doğrudan dışarıya gitti.

66'Milli Takımımızda Olcay Şahan'ın yerine Muhammet Demir oyunda.

65'Grubun diğer maçında İzlanda, Letonya karşısında 1-0 öne geçti.

64'Aynı kanattan kullandığımız köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kaleci Cech topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

63'Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan'ın son çizgiden ortasında savunmanın müdahalesiyle top kornere gitti.

62'Bir başka gelişen atağımızda Selçuk'un uzak mesafeden kaleye şutunda top Cech'te kaldı.

61'Yine sağ kanattan gelişen atağımızda ceza alanı uzak direği yakınlarına yapılan ortada Arda'nın yakın mesafeden vuruşunda son anda Cech topun sahibi oldu.

60'Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan'ın ceza alanına çevirmek istedi ama savunmaya çarpan top taca gitti.

59'Bu arada Hollanda, Kazakistan karşısında skoru 1-1'e getirdi. Letonya - İzlanda mücadelesi 0-0 devam ediyor.

58'Sağ kanattan gelişen Çek Cumhuriyeti atağında Kaderabek topu ceza alanına kadar getirip müsait durumdaki Dockal'a verdi ve Dockal'ın düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu.

58'GOL! Borek Dockal

57'Oyunun temposu son bölümde iyice düşmüş durumda.

57'Oyunun temposu son bölümde iyice düşmüş durumda.

55'Kullanılan serbest vuruş sonrası Limbersky'nin ceza alanı dışından şutunda top Tolga'da kaldı.

54'Sol kanattan gelişen Çek Cumhuriyeti atağında Darida, Gökhan'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

53'Son bölümde Çek oyuncular topa daha fazla sahip oluyor.

52'Etkili gelişlen atağımızda Ozan, sağ çaprazdan ceza alanına girip uygun açı aradı ama o açıyı bulamayınca top en son Ozan'dan dışarıya gitti.

51'Rakip yarı alanın ilk metrelerinde kafa topuna çıkam Umut, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

50'Çek Cumhuriyeti, ceza alanımıza yakın bir noktadan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Krejci'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Ardından Darida'nın ceza alanı dışından sert şutunda top üstten dışarıya gitti.

49'Bu kez gelişen Çek Cumhuriyeti atağında Darida'nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

48'Aynı kanattan kullandığımız köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Ardından Gökhan rakibine faul yaptı.

47'Sağ kanattan gelişen atağımızda Umut'un ceza alanına ortasında savunmada Sivok, topu kornere gönderdi.

46'Mücadelenin ikinci yarısı Çek Cumhuriyeti Milli Takımının vuruşuyla başladı...

- Grubun diğer maçlarında ise Kazakistan, Hollanda karşısında devreyi 1-0 önde kapatırken Letonya-İzlanda maçının ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45'Bir gol daha kaçırdık. Arda topu sağ kanattan taşıyıp ceza alanındaki müsait durumdaki Olcay'a pasını verdi ama Olcay topu kontrol edemedi.

44'Yine etkili geldik. Ceza alanı içinde Gökhan Töre'nin pasında Arda son çizgiden kale sahasına topu çevirdi ama kaleci Cech topun sahibi oldu.

43'Kullandığımız serbest vuruşta Caner'in doğrudan kaleye gönderdiği topta direğe çarpan top dışarıya gitti.

42'Bir başka atağımızda Ozan'ın pasında ceza alanının hemen dışında hafif sağ çaprazda topla buluşan Arda, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

41'Taraftarlarımızın desteği her geçen dakika artıyor.

40'Gole yine çok yaklaştık. Sağ kanattan gelişen atağımızda ceza alanı içinde son olarak topla buluşan Umut'un şutu kaleci Cech'te kaldı.

39'Etkili ataklarımız devam ediyor. Sol kanattan ceza alanı içine yapılan ortada bir karambol oluştu ama savunma topa müdahale etti. Atağımızın devamında Gökhan'ın ortasında herkesi aşan top oyun alanının dışına gitti.

37'Bir başka etkili atağımızda Arda, sağ çaprazdan ceza alanına girdi. Arda, rakibi Vacha'nın müdahalesiyle yerde kaldı ama İsveçli hakem net penaltımızı vermedi.

36'Grubun diğer maçları: Hollanda:0-1:Kazakistan / Letonya:0-0:İzlanda

35'Gole yine çok yaklaştık. Ceza alanının hemen içinde hafif sağ çaprazda topla buluşan Arda'nın sağ üst köşeye şutunda top az farkla dışarıya gitti.

34'Aynı kanattan kullandığımız köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada karambol oluştu ve ardından savunma topu uzaklaştırdı.

33'Yine sol kanattan gelişen atağımızda Olcay'ın ceza alanına koşu yapan Caner'e pasında araya giren savunma topu kornere gönderdi.

32'Rakip yarı alana tamamen yerleşmiş durumdayız.

31'Sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ceza alanına sert ve etkili ortasında ceza alanı içinde seken topu savunma topu uzaklaştırdı.

30'Oyunun hakimiyeti tamamen bizde...

29'Çok etkili geldik. Gökhan, ceza alanı ön bölümünde topu alıp ceza alanı sol çaprazına kadar gidip sağ çapraza şutunu çekti ama top direğin hemen yanından dışarıya gitti.

28'Son bölümde tempo biraz düştü. Özellikle Çek oyuncular oyunu soğutmaya çalışıyor.

27'Sağ kanattan gelişen atağımızda Arda'nın pasında topla buluşan Gökhan, rakibinden sıyrılamadı ve taç kullanacağız.

25'Orta alanda topla buluşan Mehmet Topal, rakip ceza alanına uzun bir top göndermek istedi ama top doğrudan kaleci Cech'e kadar geldi.

24'Sağ kanattan gelişen Çek Cumhuriyeti atağında topla buluşan Dockal, ceza alanı içinde topla buluşup kaleyi karşıdan gören bir yerden şutunu çekti ama savunmamız topu karşıladı.

23'Rakip yarı alanın ilk metrelerinde yaşanan top kapma mücadelesinde Selçuk, rakibine faul yaptı.

22'Sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ceza alanına etkili ortasında Umut topa vurmak isterken rakibine faul yaptı.

21'Oyundaki üstünlüğümüzü yavaş yavaş yeniden ele alıyoruz. Haydi çocuklar...

20'Bir başka atağımızda Umut, topu ceza alanına kadar taşıyıp sağ çaprazdaki Gökhan'a pas verdi. Gökhan'ın çaprazdan sert şutunda top yandan dışarıya gitti.

19'Golden sonra biraz konsantrasyonumuz kayboldu. Bir an önce toparlanmamız gerekiyor.

18'Sağ kanattan gelişen atağımızda Arda'nın ceza alanına ortasında herkesi aşan top oyun alanını terk etti.

17'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Gökhan, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

16'Grubun bir diğer maçında Kazakistan, Hollanda deplasmanında 1-0 önde.

15'Maalesef top ağlarımızda. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanımıza yapılan ortada Sivok, topa iyi yükseldi ve etkili bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

15'GOL! Tomas Sivok

15'Yine sol kanattan gelişen Çek Cumhuriyeti atağında ceza alanına yapılan ortada Rosicky topu aldı ve müsait durumda şutunu çekti ama Semih vücudunu topa siper etti ve top kornere gitti.

14'Sol kanattan gelişen Çek Cumhuriyeti atağında ceza alanına koşu yapan Limbersky'ye atılan topta Gökhan rakibini çok iyi marke etti ve top oyun alanının dışına gitti.

13'Milli Takımımız çok iyi mücadele ediyor. Sahanın her yerinde rakibe baskı kuruyoruz.

12'Grubun diğer maçlarında Hollanda sahasında Kazakistan'ı ve Letonya ise sahasında İzlanda'yı konuk ediyor. İki maç da 0-0 devam ediyor.

11'Bir başka atağımızda Olcay'ın ceza alanı dışından kaleye şutunda top üstten az farkla dışarıya gitti.

10'Sağ kanattan gelişen Çek Cumhuriyeti atağında Krejci'nin ceza alanına ortasında Lafata için ofsayt bayrağı kalktı.

9'Aradığımız, beklediğimiz, arzuladığımız golü Umut ile bulduk. Haydi çocuklar... Güzel başladık, güzel bitsin...

8'Yine sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ceza alanındaki Umut'a harika ortasında Umut'un mükemmel kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

8'GOL! GOL! GOL! Umut Bulut

7'Rakip yarı alanın ortalarında gerçekleşen ikili mücadelede Ozan, Limbersky'ye faul yaptı ve karar serbest vuruş.

6'Ay Yıldızlı ekibimiz maçın başından beri ataklarını sol kanattan geliştiriyor.

5'Bir başka atağımızda Selçuk'un pasında ceza alanı içinde sol çaprazdan topla buluşan Olcay'ın kaleye şutunda top üstten dışarıya gitti.

4'Millilerimiz maça oldukça istekli başladı...

3'Yine sol kanattan gelişen atağımızda bu kez Arda ceza alanına ortasını yaptı ama yine savunma topu karşıladı.

2' Sol kanattan gelişen atağımızda Olcay'ın ceza alanına ortasında Sivok topu göğsüyle yumuşattı ve ardından savunma topu uzaklaştırdı.

1' Ve Mücadele Ay Yıldızlı ekibimizin vuruşuyla başladı... Haydi Milli Takım... Vurduğunuz gol olsun...

KADROLAR:

TÜRKİYE: Tolga, Gökhan Gönül, Semih, Mehmet Topal, Caner, Ozan Tufan, Selçuk, Gökhan Töre, Arda, Olcay, Umut
ÇEK CUMHURİYETİ: Cech, Kaderabek, Prochazka, Kadlec, Limbersky, Vacha, Darida, Dockal, Rosicky, Pilar, Lafata

İsveçli hakemden tartışılan penaltı kararı!

EURO 2016 elemeleri A Grubu maçında A Milli Takımımızın Çek Cumhuriyeti'yle karşılaştığı maçta İsveçli hakem Jonas Eriksson tartışılan bir karara imza attı.

 

Mücadelenin 37. dakikasında sağ kanattan topla birlikte ceza alanına giren Arda Turan, Vacha'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Pozisyon, Eriksson ve çizgi hakeminin görüş açısında olmasına rağmen devam kararı geldi.

Eski hakem Selçuk Dereli de kişisel Twitter hesabından pozisyonla ilgili yorumunu paylaşarak; "Penaltının ağababası" değerlendirmesinde bulundu.

 

Dilmen'den Terim'e gol isyanı! "Hata"

Türkiye'nin EURO 2016 Elemeleri kapsamında Çek Cumhuriyeti ile oynadığı mücadede yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen, teknik direktör Fatih Terim'e bir uyarıda bulundu.

Dilmen, millilerin 16. dakikada kornerden gelen ortada, Tomas Sivok'tan yediği golü değerlendirirken, milli takımın 'alan savunması' yapmaması gerektiğini vurguladı.

Dilmen, takımın hatası olarak değerlendirdiği korner savunması için, "Bizim bir hatamız var, alan savunması yapıyoruz. Alan savunması ypatık ve golü yedik. İlk kez geldiler ve golü yedik. Bir de Sivok' yakın oynamak lazım. İki kişi gerekirse. Rakibin en tehlikeli silahı 2 stoperi. Biri Kadlec, daha da önemlisi Sivok. Bunlara yüzde yüz adam markajı vermek lazım. Onlar olsa Mehmet Topal ve Semih'e yüzde 100 markaj yaparlar" yorumunu yaptı.

 

1 yıl sonra Umut!
Milli Takımımız'ı Çek Cumhuriyeti karşısında 1-0 öne geçiren Umut Bulut, ay-yıldızlı formayla tam 1 yıl sonra resmi gol attı.

Milli Takımımız'ın 11 Ekim 2013'te Estonya'yı deplasmanda 2-0 ile geçtiği karşılaşmada ağları sarsan Umut, bu akşamki Çek Cumhuriyeti maçında fileleri havalandırdı. Bu aynı zamanda Umut Bulut'un 2014-2015 sezonundaki ilk resmi golüydü.

Bu sezon Galatasaray'da gol sevinci yaşayamayan Umut, sarı-kırmızılı formayla son golünü 17 Mayıs 2013'teki Erciyesspor maçında kaydetmişti.

ÇAĞRI KARŞILIKSIZ KALDI
Çek Cumhuriyeti maçı öncesi taraftarlara yapılan çağrı cevapsız kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu ve milli takımlar futbol direktörü Fatih Terim taraftarlardan maça ilgisi göstermesini istemişti ancak 52 bin kapasiteli Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda tribünlerin büyük bir kısmı boş kaldı. Karşılaşmaya beklenenden daha az seyirci gelmesinde 50 ile 120 TL arasında değişen bilet fiyatların da etkili olduğu belirtildi. 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun başlattığı VE Ay Yıldızlı futbolcuların da videolu kliplerle taraftara seslendiği " Kırmızı ile gel, beyaz ile gel' sloganı da etkili olmazken, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın koltuklarına maç öncesinde Türk Bayrağı bırakıldı. 

 'BÜYÜK' ADEM
Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan karşılaşmada dağıtılan esame listesindeki bir ayrıntı da dikkat çekti. 23 kişilik kadroda bütün futbolcuların ismi ve soyismi sırasıyla yazılırken sadece Adem Büyük'ün ismi Büyük Adem olarak yazılması gözden kaçmadı. Süper Lig'de formasını giydiği Kasımpaşa takımının taraftlarları da golcü futbolcuyu tribünlere 'Büyük Adem' olarak çağırması ilginç bir tesadüf olarak kayıtlara geçti.

Kadıköy'de mehter marşı!
TÜRKİYE A Milli takımı ısınmak için sahaya çıkar çıkmaz Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda mehter marşlı motivasyon taktiği devreye girdi. 

90 dakika öncesinde Ay Yıldızlı futbolcular sahaya çıktığında stat hoparlöründe mehter marşı çalınarak oyuncuların ve taraftarın kritik 90 dakikaya motive olması sağlanmaya çalışıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 23:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153