banner171

Sabri Sarıoğlu: Bernabeu'da 3'lü çektirirm!

Çoğu kişi Real Madrid'i favori görüyor ama elememiz imkansız değil. Ben hocama, takıma güveniyorum... Cristiano Ronaldo, Mesut Özil önemli yıldızlar ama onlar birer isim. Biz isimlerle değil Real ile oynuyoruz

Sabri Sarıoğlu: Bernabeu'da 3'lü çektirirm!
 Sabri Reyiz, Real Madrid maçındaki gizli planını Akşam Gazetesi'ne anlattı.

Real Madrid eşleşmesinde şansınızı değerlendirir misin?

- Yani Real Madrid sonuçta dünyanın en iyi kulüplerinden bir tanesi. Hem kulüp olarak hem futbolcu kalitesi olarak çok önemli oyunculara, isimlere sahipler. Sonuçta zor bir takımla oynayacağız. Ama G.Saray için hiçbir zaman zor yoktur. Sahaya çıkıp en iyisini vermek zorundayız. Biz de her maçımızda, her yarıştığımız branşta şampiyonluğu hedefleyen takımız.

- Ben G.Saray'da bunu öğrendim. G.Saray hangi branşta yarışırsa o branşta şampiyonluktur hedef. Başka bir amaç kesinlikle düşünülemez. Zor olacak ama imkansız da değil. Sonuçta biz G.Sarayız. Avrupa'da söz sahibi olmuş ekibiz.

BAŞARININ SIRRI AİLE OLABİLMEKTİR
- ÇOĞU kesime göre Real Madrid favori gözükse de ben takımıma, arkadaşlarıma inanıyorum. Çünkü çok kaliteli bir takımız. Çok iyi oyunculara sahibiz. Çok iyi bir hocamız var. Özellikle çok iyi bir aileyiz. Bu bütünlük bizi bu başarılara getirdi. Ben inanıyorum ki, hocamızın verdiği görevler doğrultusunda hepimiz hareket edersek eleyeceğimizi düşünüyorum.

ÖNEMLİ OLAN BİZİM NE YAPACAĞIMIZ!

 Sana göre en tehlikeli oyuncuları Ronaldo ve Mesut mu?
- Real Madrid birbirinden kaliteli futbolculara sahip. Real Madrid niye dünyada sayılı kulüpler arasına giriyor. Çünkü iyi oyunculardan kurulu olduğu için. Ronaldo olsun, Mesut Özil olsun hepsi çok önemli isimler. Sonuçta biz isimlerle oynamıyoruz, karşımızdaki rakiple oynuyoruz. Önemli olan bizim yapacaklarımız...

Bernabeu'da üçlü çektirmek ister miydin? - GALİP geldikten sonra neden olmasın.

Burak melek gibidir! Onu Genç Milli Takım'dan tanırım. Büyüğüne saygılıdır

Burak Yılmaz'ın özellikle bu sezonki patlayan performansı için ne diyebilirsin, işin sırrı ne?
- Ben Burak ile Genç Milli Takım'da beraber oynamıştım. O dönemden beri çok iyi. Kaliteli ve iyi bir forvet. Zaten insanlığını hiç söylemiyorum. Melek gibi bir insandır. Büyüğünü sever sayar, küçüğüne de aynı saygıyı sevgiyi hep gösterir.

- Oyunculğu çok iyi. İlk başlarda F.Bahçe ve Beşiktaş dönemlerinde inişli çıkışlı grafiği vardı ama Trabzonspor ile yükselişe geçti. Bize geldikten sonra da bunu daha da devam ettirdi. Çizgisini her geçen gün arttırıyor. Her zaman iyi de çalışıyor. Çok çalışmasının karşılığını alıyor. Hak ettiği yere geldiğine inanıyorum.

Kaptanlık tatlı bir yük
Sahadaki Sabri'nin agresif bir görüntüsü var, neden? - Son 2-3 senedir bu agresif görüntümden çok uzaktayım. Önceleri maçları tekrar izleyince kendime de kızıyordum. Ama hiçbir zaman rakibimin onurunu kırıcı saygısızlık yapmadım. Kazanma hırsımdan dolayı yapıyordum. 2-3 senedir bunu yapmıyorum. İnsanın yaşı ilerledikçe daha da olgunlaşıyor, futbolu olgunlaşıyor. Bir de G.Saray gibi bir camianın kaptanlık yükü gibi tatlı bir yük varsa daha dikkatli olmanız gerekiyor. İşimi de gayet iyi yapıyorum.

FATİH HOCA HEM KIZAR HEM SEVER

Fatih Terim'in yeri çok ayrı senin için. İlk kez oynatan, ilk kez Kaptan yapan o. Ne anlam ifade ediyor senin için Terim? - TABİİ Fatih Hoca G.Saray'dan İtalya'ya gittikten sonra A takıma çıktım. Lucescu ile antrenmanlarda yer aldım. Hep A takım bünyesinde bulundum ama oynama şansı bulamadım.

BENDE PAYI BÜYÜK
- Hocamız döndükten sonra bana inandı, güvendi, çalışmalardaki performansımı beğendi. Ben de bu güveni boşa çıkarmamak için daha da çalıştım. Sağolsun hocam oynatttı, oynatmaya devam etti. Ben de onun yüzünü kara çıkartmamak için devamlı iyi performanslar sergiledim. - BUGÜNE kadar hep destek oldu. Bugüne gelmemde en büyük pay sahibidir. Onun yeri bende her zaman faklıdır. Yeri geldi çok ikazı oldu, çok eleştirisi de olmuştur. Ama hiçbir zaman bana olan sevgisini, güvenini esirgememiştir. Onun sayesinde bugünlere geldim. İlk A Milli Takıma da çağıran oydu. Burda da devam ediyoruz.

ŞAMPİYON OLURUZ -

Geçengene geldikten sonra güzel bir sezon geçirdik, şampiyon olduk. Bu sene de şampiyonluğun en büyük adayıyız, Avrupa'da çeyrek finaldeyiz.

Hayatının dönüm noktaları Terim döneminde oldu yani - EVET, hayatımın dönüm noktaları Fatih Terim ile oldu...

Ali Sami Yen'i çok özlüyoruz Yıllarca oynadığın Ali Sami Yen Stadı'nı unutabildin mi, yeni stadınız TT Arena Ali Sami Yen olabildi mi?

- Tabii Ali Sami Yen'in yapısı, atmosferi, sıcaklığı her zaman daha farklıydı. Orayı ben değil hepimiz özlüyoruz ama TT Arena çok modern, seyirci kapasitesi yüksek, sahamıza gelen rakiplerimize daha çok baskı kurmamızı sağlayan bir stat. TT Arena çok iyi ama Ali Sami Yen'in yeri her G.Saraylı gibi benim için de farklı. Unutmam imkansız...

Eğitim fazlasıyla şart Genç oyunculara tavsiyelerin var mı?

- Gerçekten futbol olarak sorarsanız bu işi yapmak istiyorlarsa öncelikle inanmaları, sevmeleri gerekiyor. Çünkü inanmadan, sevmeden bu iş yürümez. Çok zor dönemlerden geçiyorsunuz. 10 yaşında iken G.Saray'a geldim. Hedefimi koydum, başardım.

FARK YARAT GENÇLER asla eğitimlerini ihmal etmesinler çünkü sadece futbol oynanmıyor hayatta, sosyal hayatınız da var. Eğitiminiz olduğu zaman yurt dışında oynamak daha da kolay.

REYİZ DEMELERİ ÇOK HOŞ

Lakaplarınız Speedy Gonzalez ve Reyiz. Bunlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

- Lakabımı ilk A takıma çıktığım dönemdeki abilerim takmıştı. Süratli ve kısa boylu olmamdan dolayı. Ama 2-3 senedir de taraftarımızın bana layık gördüğü Reyiz lakabı var. Böyle lakaplar espri mahiyetinde de olsa güzel, hoş.. Özellikle taraftarın gözünde, beni daha çok motive ediyor. İlk duyduğum zaman biraz garipsemiştim, şaşırmıştım ama sonradan alıştım...

(akşam)

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2013, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153