banner171

Sultangazi Belediyesi Bilim Merkezi’nden 3d Koruyucu Maske

Sultangazi Belediyesi Bilim Merkezi’nden 3d Koruyucu Maske

Sultangazi Belediyesi Bilim Merkezi’nden 3d Koruyucu Maske
 Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi eğitmenleri, sağlık personeline destek olmak için harekete geçti. Robotik kodlama eğitmenleri, 3D yazıcıda korucuyu maske üretimine başladı. Üretilen maskeler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne teslim ediliyor.
Sultangazi Belediyesi, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Salgınla mücadelede büyük rol oynayan, canı pahasına insanlara yardım eli uzatan sağlık çalışanlarına bir destek de Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nden geldi. Robotik kodlama eğitmenleri, sağlık çalışanları için 3D yazıcıda siperli yüz maskesi üretmeye başladı.

“Onlar için Maske Üretiyoruz”

Robotik Kodlama Eğitmeni Betül İlikhan, öğrencilerle birlikte proje ürettikleri yazıcıda maske yaptıklarını belirterek, “Eğitimimize ara verdik, öğrencilerimiz evlerinde. Biz de elimizden geldiğince ne yapabiliriz diye düşündük. Hayat kurtarmak için 7/24 çalışan sağlık çalışanlarına maske üretme kararı aldık.” diye konuştu.

Üretim 7/24 Devam Ediyor

Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nde gece-gündüz demeden sürekli 3D yazıcıyla maske üretimi yapılıyor. Üretilen maskeler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne teslim ediliyor.

Hasta ve Çalışan Arasında Cam Görevi Görüyor

Siperli maskeler, yüzün tamamını kaplıyor. Böylece hasta ve çalışan arasında bir cam görevi görüyor. Herhangi bir damlacığın sıçrama noktasında surata direkt temas etmemesini sağlıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153