banner171

Gaziosmanpaşa'da,3D Yazıcılarla Günde 100 Adet Siper Maske Üretiyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesine verdiği desteklere bir yenisini daha ekleyerek, sağlık çalışanları için 3D yazıcılarla yüz koruyucu siper maske üretimine başladı.

Gaziosmanpaşa'da,3D Yazıcılarla Günde 100 Adet Siper Maske Üretiyor!

 Gaziosmanpaşa belediyesi ilk olarak Çin’de ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi ile mücadele kapsamında sağlık çalışanları için yüz koruyucu siper maske üretimine başladı. Sağlık çalışanlarının virüsten korunmak için en önemli ihtiyaçlarından olan siper maskeler, Gaziosmanpaşa Gençlik merkezindeki 3D yazıcılar ile üretiliyor. Yüz koruyucu siper maskeler ücretsiz olarak, ilçedeki sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık çalışanlarına verilecek.

“PARANOYAYA DÖNÜŞTÜRMEYELİM AMA TEDBİRİ DE ASLA ELDEN BIRAKMAYALIM”

Maske üretiminin yapıldığı gençlik merkezinde incelemelerde bulunan, Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Yılmaz “Bu süreçte kamu kurumlarının, belediyelerin katkısı gerçekten çok önemli. Burada üretilen materyaller bizim arkadaşların acil servislerde, yoğun bakımlarda numune alınan birimlerde vesaire önemli. Hastayla yüz yüze geldiğimiz yerlerde doğal olarak hasta öksürebilir, aksırabilir. Bunlar için hem yüzü, gözü, ağız içini, enfeksiyon buralardan bulaşıyor biliyorsunuz, buralar için önemli bir koruyucu bariyer oluşturuyor. Bunların hastanelerimize dağıtılması, önemli anlamda sağlık çalışanlarımız için koruyuculuk oluşturacaktır. Belediyemize de bu anlamda teşekkür ediyoruz. “ şeklinde konuştu. Yılmaz vatandaşlara yapılan uyarıları yinelerken “Sağlık Bakanlığı’mızın bu konudaki politikası gerçekten, aslında biz bütün dünyadaki tecrübeleri göz önüne alarak Türkiye’de bir takım önlemler öneriler gündeme getiriliyor. Burada sokak izolasyonu önemli. Çıkmak zorunda olanlar mutlaka dış ortamlarda maskelerini takmalı. Herhangi bir kuruma gittiğimiz zaman hastanelerimize veya başka bir kamu kurumuna gittiğimizde mutlaka maskelermizi ve koruyucu siperliklerimizi takalım. Paranoyaya dönüştürmeyelim ama tedbiri de asla elden bırakmayalım” dedi.

“24 SAAT ÇALIŞMA ESASINA DAYANARAK GÜNDE ORTALAMA 100 ADET SİPERLİK ÜRETİYORUZ”

Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde kodlama eğitimi veren bilişim teknolojileri öğretmeni Soner Çörekçi ise üretim süreci ve proje ile ilgili olarak, “Tabi ki bu yaşanan süreç kapsamında eğitimlermize ara verdik ve belediye başkanımız Sn. Hasan Tahsin Usta’nın talimatıyla bilgi evlerindeki 3 boyutlu yazıcılarımızı sağlık çalışanlarımıza destek amaçlı kullanmak istedik. Bu kapsamda 3 boyutlu maske üretimi yapıyoruz, sağlık çalışanlarımız için siperlik üretiyoruz. Günde ortalama 100 adet siperlik üretiyoruz. 24 çalışma esasına dayanarak. 3 boyutlu maskemizin plastik kısmı bu şekilde buna bir asetat yardıyla siperlik yapmış oluyoruz. Maskelerin üzerinde “sağlık çalışanlarımız sizi seviyoruz” yazıyor. Sağlık çalışanlarımız bizler için büyük bir fedakarlık yapmakta. Biz de onlara bu kapsamda destek vermek için onlara moral olsun diye böyle bir yazı yazdık. Gaziosmanpaşa Belediyesi bu süreçte bize çok katkı sağladı, her türlü desteği verdi” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2020, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153