banner171

Sultangazi'li Öğrenciler Vanlı kardeşlerine anlamlı hediye.

Sultangazi 75. Yıl İlköğretim okulu 4-C sınıfı öğrencilerinden Van Nezahat Çeçen İlköğretim okulu öğrencilerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı sebebiyle 18 koli kullanılmamış oyuncak hediye ettiler.

Sultangazi'li Öğrenciler Vanlı kardeşlerine anlamlı hediye.
 Van depreminde yıkılan ve yerine geçici olarak prefabrik bir okul yapılan Nezahat Çeçen ilköğretim okulu öğrencileri yaşadıkları depremin psikolojik yansımalarından kurtulmaya çalışırken onları kendilerinden çok uzaklarda, İstanbul Sultangazi’de ki kardeşleri hatırladı. 75. Yıl İlköğretim okulunda örenim gören 4-C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Hakan Doğrul öncülüğünde bir kampanya başlatarak tam 18 koli oyuncak topladılar. Oyuncakları Van’da yaşayan kardeşlerine yollamak için Sultangazi Belediyesinden yardım isteyen bu duyarlı kardeşlerimizin anlamlı çabalarına belediye başkanı Cahit Altunay olumlu yanıt verdi. Oyuncakları Van’a kendilerinin ulaştıracağını söyleyen başkana öğrenciler, İlçe Milli eğitim müdürü Mucip Kına ve 75. Yıl İlköğretim okulu müdürü Mustafa Sıtkı Ayaz teşekkür ettiler.


Oyuncakların yola çıkacağı gün okul bahçesi tam bir bayram havası içerisindeydi. Duyarlı öğrenciler, öğretmenler, Milli eğitim Müdürü, Okul Müdürü ve Sultangazi Belediyesi basın danışmanı Fazıl Ergüt’ün hazır bulunduğu törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, bu örnek davranışlarından dolayı başta Öğretmen Hakan Doğrul ve 4-C sınıfı öğrencileri olmak üzere bu organizasyonda emeği bulunan herkese teşekkür etti. Sultangazi Belediyesi daha önce Van’da bir kütüphane açarak zor koşullarda eğitim gören öğrencilere katkıda bulunmuştu. Bu çalışmalarda aktif rol alan basın danışmanı Fazıl Ergüt ise bölgede yaşadığı deneyimlerden söz ederken şunları söyledi; “biz kütüphane çalışmaları için bölgede bulunurken oradaki çocuklara kalem kâğıt verdik ve şu anda en çok ne istediklerini resim olarak çizmelerini istedik. İstisnasız bütün çocuklar oyuncak resmi çizmişlerdi. Hatta oyuncak araba çizen bir çocuğumuz resmin üzerine ‘ama kumandalı olsun’ diye yazmıştı. Şu anda onların ruh hallerine iyi gelecek tek şey oyuncaktır. Burada ki kardeşlerimizin bu kadar güzel bir kampanya yapmaları beni çok sevindirdi. Bende Van’da yaşıyan kardeşlerim adına kendilerine çok teşekkür ediyorum”Ajans akademi.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153