banner171

Sultangazi'ye Ihlamur Ağaçları

Sultangazi Belediyesi, Mimar Sinan Kent Ormanı’nda “Sizin De Dikili Bir Ağacınız Olsun” sloganı ile ağaç dikme kampanyası başlattı.

Sultangazi'ye Ihlamur Ağaçları
 Geçtiğimiz yıl erguvan ağaçlarıyla donatılan Mimar Sinan Kent Ormanı, bu sefer ıhlamur ağaçlarıyla süslendi. Ağaç dikme töreninde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Doğaya yapılan yatırım gelecek nesillere yatırımdır. Çocuklarımızla birlikte ıhlamur ağaçlarının gölgesinden ve kokusundan yararlanacağız” dedi.
Sultangazi Belediyesi, “Sizin De Dikili Bir Ağacınız Olsun” sloganı ile ağaç dikme kampanyası başlattı. Mimar Sinan Kent Ormanı’nda düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Kent Ormanlarında 6. ağaç dikme kampanyası düzenlediklerini belirterek “Daha önce şehitlerimiz, Van Depremi’nde hayatını kaybeden öğretmenlerimiz ve gazeteciler ile tarihimizde önemli isimlerimiz için hatıra ormanları yaptık. Bugün 1.100 ıhlamur ağacını genç yavrularımızla birlikte dikeceğiz” dedi.

Kent Ormanlarının eşsiz doğa manzarasının karşısında böyle bir etkinliği gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altunay, “Bu manzara karşısında ıhlamur ağaçlarını dikmenin mutluğunu yaşıyoruz. Rengarenk ağaçlarla bu manzaraya bizler de güzellikler katabiliriz düşüncesiyle hareket ettik.  Ekeceğimiz ağaçların yıllar sonra gölgelerinden ve kokularından istifade edeceğiz” dedi.

Ormanların oksijen deposu olduğunu kaydeden Başkan Altunay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeşile verdiğimiz değer gelecek nesillere verdiğimiz değerin göstergesidir. Bu nedenle 0,2 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını 25 kat arttırarak 5 metrekareye çıkardık. Yaptığımız hizmetlerimiz gelecek nesillerimiz, çocuklarımız için. Dolayısıyla ulvi bir görevi yerine getirmenin heyecanını yaşıyoruz.” 

Program Başkan Altunay ve protokol üyelerinin, Sultangazililer ve öğrencilerle birlikte ıhlamur ağaçlarını dikmesiyle son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2013, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153