banner171

Eyüp'te “15 Temmuz Şehitleri” için pedal çevirdiler

Eyüp Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi şehit olan 249 kişiyi anmak için bisiklet turu düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı bisiklet turunda, vatandaşlar 15 Temmuz gecesi şehit olan 249 şehidin isimlerinin yazılı olduğu tişörtlerle pedal çevirerek, şehitleri andı.

Eyüp'te “15 Temmuz Şehitleri” için pedal çevirdiler


Eyüp Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilçe sınırları içerisinde bisiklet turu düzenledi. Hain darbe girişimi gecesi şehit olan 249 kişinin isimlerinin yazılı olduğu tişörtleri giyen yüzlerce vatandaş, 15 Temmuz şehitleri için pedal çevirdi.

Üzerinde 249 şehidin isimlerinin bulunduğu tişörtleri giyen vatandaşlar, bisiklet turu için Eyüp Belediyesi önünde toplandı. Bisiklet turu öncesinde konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler organize ettiklerini belirterek, “Yarın akşam Eyüp Sultan Meydanı'nda şehitleri, gazileri anacağız ve sembolik nöbet tutacağız. 249 şehidimizin isimleri her birinizin tişörtlerinde yazıyor. Her biriniz tişörtünü giydiğiniz şehidimizin yerine bugün buradasınız. Onun için pedal çevireceksiniz. Bu sembolik anlamda da olsa Türk gençliğinin, Türk milletinin geçmişine, şehitlerine sahip çıktığının önemli bir göstergesidir. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'u bir daha hafızalardan hiç silinmemek üzere, yüreklerimize ve beyinlerimize nakşedeceğiz inşallah” diye konuştu.

15 TEMMUZ ŞEHİTLİĞİ’NDE DUALAR EDİLDİ

Konuşmaların ardından bisiklet turu, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın startıyla başladı. Eyüp Sultan Bulvarı üzerinden Edirnekapı’ya giden bisikletliler, Edirnekapı Şehitliği’nde bulunan 15 Temmuz Şehitliği’ne ulaştı. Burada dualar eden bisikletliler, 15 Temmuz gecesi büyük çatışmaların olduğu ve çok sayıda şehit verilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne kadar devam ettiler. Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde mola veren bisikletliler, burada 249 şehidin isimlerinin tek tek anarak, yoklama aldılar.

Fatih Caddesi üzerinde bulunan vatandaşların da tezahüratlarla desteklediği bisiklet turu, Eyüp Sultan Meydanı’nda son buldu. Burada tekrar toplanan bisikletliler, İstiklal Marşı ve dualarla turlarını tamamladılar.

“ŞEHİTLER İÇİN BURADAYIZ”

Bisiklet turunun ardından Eyüp Sultan Meydan’ında toplanan bisikletlilerden Elivide Taşkıran, “Biz buraya 15 Temmuz şehitlerini anmak üzere geldik. Eyüp Belediyesi önünden bisiklet turumuza başladık. 15 Temmuz çok anlamlı bizim için. Bu bisiklet turunda da onları temsil ettik. Çok gurur verici. Onlar için dua ettik” dedi.

Hasan Güllük ise, Eyüp Belediyesi’nin düzenlediği bisiklet turunun çok anlamlı olduğunu belirterek, “15 Temmuz gecesi 249 kişi bedenleriyle bu ülkenin onurunu korudular. Bizler de onların hatıralarını yaşatmak üzere bu bisiklet turuna katıldık, onların yanında olduğumuzu göstermek istedik ve onlar için dualar ettik. Rabbim bir kez daha bu millete 15 Temmuzlar yaşatmasın” diye dua etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153