banner171

Gaziosmanpaşa'da 10 ton hamsi ikramı

Gaziosmanpaşa’da düzenlenen Hamsi Şöleni’nde vatandaşlara 10 ton hamsi ikram edildi. Vatandaşlar bir yandan hamsinin tadını bakmak için uzun kuyruklar oluştururken, diğer yandan da Karadeniz müzikleri eşliğinde horon tepti.

Gaziosmanpaşa'da 10 ton hamsi ikramı

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Trabzonlular Derneği işbirliği ile ilçede ilk kez düzenlenen Hamsi Şöleni renkli görüntüler oluşturdu. 10 ton hamsinin dağıtıldığı şölende soğuğa aldırmadan etkinlik alanını dolduran vatandaşlar Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı Meydanı’nda uzun kuyruklar oluşturdu. Dev kazanlarda kızartılan hamsilerin tadına bakmak isteyen Gaziosmanpaşalılar, dakikalarca hamsilerin pişirilmesini bekledi.

 GOP_1473.JPG görüntüleniyor

Hazırlanan hamsilerin tadına bakan vatandaşlar, daha sonra uzun halkalar oluşturarak Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile birlikte horon tepti.
Renkli görüntülere sahne olan hamsi şölenine katılanlar, uzun süre beklediklerine değdiğini ve şölen alanında olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.


 GOP_1400.JPG görüntüleniyor

Gaziosmanpaşa’da Hamsi Şöleni kapsamında vatandaşlarla bir araya gelmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Hasan Tahsin Usta, “Burada maksat vatandaşlarımızın duygularını paylaşmak. Eskiden gelen bir söz vardır, derler ya, “Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı”. Bizde bunu fırsat bilerek ufak bir kar yağdı, bunu değerlendirmek üzere bir hamsi şöleni tertip ettik. Gaziosmanpaşa Trabzonlular Derneği ile birlikte vatandaşlarımızı bir araya getirmeyi arzu ettik. Bugün maksadımız onların bir arada bulunmasını sağlamak, onlara ufak bir ikramda bulunmak ve burada coşkulu bir gün yaşamak.” dedi. Başkan Usta, bu tarz festival ve faaliyetleri değişik alanlarda devam ettirmek istediklerinin de müjdesini verdi.


 GOP_1446.JPG görüntüleniyor

İlk kez Gaziosmanpaşa’da böyle bir festival düzenlediklerini söyleyen Gaziosmanpaşa Trabzonlular Derneği Başkanı İsmail Topel ise, hamsiyi ilk kez kılçıksız ve temiz bir şekilde dağıtacaklarını belirterek, “Biz Karadenizliler olarak en büyük özelliğimiz hamsi yeriz. Bunun için Hamsi Şöleni yaptık, mutluyuz ve bütün hemşehrilerimizi her zaman festivallerimize bekliyoruz” diye konuştu.

GOP_1396.JPG görüntüleniyor
Festivalde Trabzon’un yöresel tatları da satışa sunuldu.          

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2015, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153