banner171

Gaziosmanpaşa'da Yeni Kütüphanenin İsmini Öğrenciler Belirleyecek

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından çok yakında açılışı gerçekleştirilecek olan yeni kütüphanenin ismini ilçede eğitim gören öğrenciler belirleyecek.

Gaziosmanpaşa'da Yeni Kütüphanenin İsmini Öğrenciler Belirleyecek

Gaziosmanpaşa’da eğitim gören lise son sınıf öğrencileri, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Mevlana Mahallesi'nde yapılan yeni kütüphaneyi ziyaret etti. Kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kütüphane sevgisini aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler kütüphaneyi gezerek yakından tanıma fırsatı buldu. Kitapların dünyasında renkli bir yolculuğa çıkan gençler, raflarda yer alan eserleri tek tek inceledi. Öğrencilerle birlikte kütüphaneyi gezen Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, kütüphanenin ismini öğrencilerin belirleyeceğini söyledi.

“İSTANBUL’UN SAYILI MEKANLARINDAN BİRİ”

Eroğlu, “20 bin eserin bulunduğu bu mekan İstanbul’un sayılı mekanlarından biri. Burası klasik bir kütüphane değil, aynı zamanda bir kültür ve yaşam alanı. Üst katı, arkadaşlarınızla sohbet edip sosyalleşebileceğiniz bölüm. Orta kat ve alt kat ise sessiz alanlar. Buralarda kitap okuyup, ders çalışabilirsiniz. Bu yaşam alanını size hediye ettik. Bunu koruyacak, geliştirecek ve daha iyi bir noktaya getirecek olan sizlersiniz. Size emanet ettiğimiz bu yerin ismini ve logosunu da sizlerin belirlemesini istiyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER HEM DERS ÇALIŞACAK HEM SOSYALLEŞECEK

Mevlana Mahallesi’nde bin m² alanda 3 kat üzerine inşa edilen yeni kütüphane, doğa manzarası, sosyal etkinlik alanları ve kafeteryası ile öğrencilerin ve kitap meraklılarının vazgeçilmez adreslerinden biri haline gelmeye hazırlanıyor. 7’den 70’e herkese hitap edecek olan kütüphanede çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik toplam 20 bin eser yer alıyor. Birçok konu hakkında güncel yayının da yer aldığı kütüphane öğrencilere hem sessiz, sakin bir ortamda ders çalışma hem de sosyalleşme fırsatı sunuyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2019, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153