banner171

Gaziosmanpaşalı Çocuklar Zorlu Parkurda Yeteneklerini Sergiledi

Gaziosmanpaşa'da hafta sonunu değerlendirmek isteyen çocuklar ve aileleri, Çocuk Oyunları Şenliği'nde kurulan zorlu parkurda yeteneklerini sergiledi.

Gaziosmanpaşalı Çocuklar Zorlu Parkurda Yeteneklerini Sergiledi

Çocukları küçük yaştan itibaren bedensel aktivitelere ve spora yönlendirmeyi amaçlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, “Çocuk Oyunları Şenliği” düzenledi. Gaziosmanpaşa Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nde düzenlenen etkinlikte 5-9 yaş arası 500 çocuk sportif yeteneklerini sergiledi. Çocuklar, sürat, esneklik, kuvvet, denge, reaksiyon ve dayanıklılık parkurlarında zamanla yarıştı. Birincilik için kıyasıya mücadele eden çocuklara aileleri de tribünden destek verdi. Parkura anne ve babasıyla çıkan 5 yaşındaki miniklerin çabası ise renkli görüntüler oluşturdu. Yarışmanın sonunda kendi kategorilerinde dereceye giren 15 çocuğa plaket, etkinliğe katılan tüm yarışmacılara ise günün anısına hatıra madalyası takdim edildi.

"HEDEFİMİZ HER BİR GENCİMİZİN EN AZ BİR SPOR DALIYLA UĞRAŞMASINI SAĞLAMAK"

Çocukların mutluluğuna ortak olmanın kendilerini de mutlu ettiğini dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Çocuklarımızın okul aralarında evde stres atamadıklarını düşünerek onları sporla buluşturmayı hedefledik. 5-9 yaş arasındaki çocuklarımıza yeteneklerine göre sınıflandırma yaparak, sporla ilgili bir alan açmaya çalışıyoruz. Hedefimiz milli eğitim müdürlüğümüz ve ilçe spor müdürlüğümüzle işbirliği yaparak her bir gencimizin en az bir spor dalıyla uğraşmasını sağlayabilmek. Burada çocuklarımızın heyecanına ortak olmak bizleri de mutlu ediyor. Bugün burada 500 civarında çocuğumuz var. Aileleleri onlardan daha mutlu. Ailelerin bu işe daha fazla ilgi gösterdiğini görüyoruz" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMI HER ZAMAN SPORA YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUM"

Çocuklarını her zaman spora yönlendirdiğini belirten Özlem Örnek, "Güzel geçiyor. Hafta sonu belediyemizin düzenlediği şeyler güzel oluyor. Çocuklarımız arada eğleniyorlar. Bir kızım daha var oda yarışacak. Eğlenceli geçiyor. Teşekkür ederiz. Çocuklarımı her zaman spora yönlendirmeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.

"KEŞKE BİZİM ZAMANIMIZDA DA OLSAYDI"

Kızıyla eğlenmeye geldiğini ifade eden Ramazan Nergiz, "Kızımla eğlenmeye geldik. Çok güzeldi. Muhteşem bir kalabalık var. Keşke bizim zamanımızda da olsaydı. Kızım parkurda zorlanmadı. Evde de çok fazla durmadığı için burada birinci oldu. Spor insanlık için çok önemli" dedi.

MİNİKLER ŞENLİKTEN MEMNUN

5 yaş altı grupta birinciliği elde eden ve mutlu olduğunu söyleyen Mehmet Ballıkaya, "Çok güzeldi. Birinci olduğum için çok mutluyum. Zorda değildi. Parkurda takla attım, zıpladım, kaydım, top attım. Buraya babamla geldim. Bana yardım etti. Spor yapmayı seviyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153