banner171

Bedirhan Şinal'in çapraz sorgusuna devam edildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasının 194'üncü duruşmasına Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atılması konusuyla ilgili suçlanan Bedirhan Şinal'in çapraz sorgusu ile devam edildi.

Bedirhan Şinal'in çapraz sorgusuna devam edildi

Savcı Nihat Taşkın'ın, "Nuri Ergin'in kardeşi Zeynel Ergin'in ne kadar süre korumalığını yaptın?" şeklindeki sorusuna Şinal, "16 yaşındaydım o dönemde ne kadar çalıştım yanında hatırlamıyorum. Zeynel, 'Oğlum şuraya git buraya git' derdi. Ben de giderdim." ifadelerini kullandı. Savcı Taşkın'ın, "16 yaşında mıydın o dönemde?" sözlerini üzerine sanık Şinal, "Evet 16 yaşındaydım. Çok marifetli bir insandım. Devlet bunun farkına varamadı." dedi.

Bedirhan Şinal, dün görülen duruşmada "Cumhuriyet'e atmam için polisler bana Hakan adlı bir işadamının tekstil atölyesinde bomba verdi" dediği Hakan ismindeki işadamını ve atölyesinin yerini tarif etti. Savcı Nihat Taşkın kendisine, "Gaziosmanpaşa'daki sizi yönlendirdiğini söylediğiniz polislerin araştırılmadığını söylüyorsunuz. Biraz araştıralım o zaman." dedi. Şinal ise "Hakan isimli iş adamının yeri Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin arka tarafında, Eyüp yoluna inmeden otoparkın karşı sokağında bir işhanıdır. Çalışan kişileri, 30-40 tane de makinaları vardır." dedi.

Tutuklu sanık Semih Tufan Gülaltay ise Şinal'a kendisini tanıyıp tanımadığını sorduktan sonra aleyhine ifade vermesinin nedenini anlatmasını istedi. Şinal, "Benim sizin aleyhinizde verdiğim bir ifadem yok. Edirne Cezaevi'nde yatarken beni ziyarete gelen polislerin davayı Ergenekon ile bağlama çabasıydı bu. Zaten o dilekçede imzam da yok." dedi. Gülaltay, 2008 yılında Şinal'in anneannesiyle yaptığı bir telefon görüşmesinde, "Davayı Ergenekon ile birleştirmeye çalışıyorlar." dediğini hatırlatarak, "O tarihte Silivri yargılamaları yeni başlamıştı. O tarihte nasıl bilebildin sen bunu?" diye sordu. Şinal bu soruya da 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin emniyet içindeki bir örgütlenmeyle hareket ettiğini daha önce beyan ettiğini bu beyanın da arkasında olduğunu belirterek "Bu siyasi bir davadır. Amaç Cumhuriyet gazetesine molotof atılmasını Ergenekon'a bağlamaktı." şeklinde cevap verdi.

Şinal'ın açıklamasına mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Dava Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararıyla birleşti. Şinal, ben sizin kanaatinizi merak etmiyorum. Mahkemeleri töhmet altında bırakıyorsunuz. Sözleriniz savunma sınırlarını aşıyor. Mahkemelerin bağımsız olmadığına dair net deliliniz varsa ortaya koyun." sözleriyle tepki gösterdi.

Şinal ise, "Neden bunları anlatınca gücünüze gidiyor. Sizinle tartışmayacağım. Anlattıklarım sizi kızdırabilir ama ne kadar bastırırsanız bastırın artık burada yalan söylemeyeceğim." şeklinde konuştu.

(CİHAN)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153