banner171

İşte İdlib'deki kalleş saldırının asıl amacı.

Rusya ve Esed rejiminin Astana mutabakatını hiçe sayarak İdlib'e yönelik düzenlediği son saldırılar bölgede büyük bir krizin kapısını araladı..

İşte İdlib'deki kalleş saldırının asıl amacı.
 AOSUN MERKEZİ SURİYE VE ALÇAK SALDIRININ AMACI
2011 yılında başlayan Suriye'deki olaylar, Esed rejiminin şiddet yoluna başvurarak olayları bastırmaya çalışması sonrası bir iç savaşa dönüşmüş, yüz binlerce masum insan hayatını kaybederken, milyonlarca insan ülkesini terk etmek zorunda kalarak mülteci durumuna düşmüştür.

TÜRKİYE'YE GÖÇ DALGASI

Suriye'deki iç savaş sonucu oluşan göç dalgalarının bir numaralı destinasyonu Türkiye olmuştur. Türkiye, Suriye'de savaşın sonlandırılarak demokratik bir siyasi çözüm arayışlarını desteklerken, aynı zamanda Suriye kaynaklı PKKPYD-YPG ve DEAŞ terörüyle de mücadele etmek zorunda kalmıştır.

Türkiye, insani faaliyetlerde yeterli desteği alamadığı gibi, terörle mücadelede de müttefikleri tarafından yalnız bırakılmıştır. Türkiye tüm bunlara rağmen Suriye'deki krizin sona ermesi, kendisinin ve komşularının sınır güvenliğinin tekrar sağlanması, bölgede huzurun yeniden tesis edilmesi için tüm gücüyle sahada ve masada adımlarını atmaya devam etmektedir..

3 Şubat 2020'de rejim unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerimize yönelik gerçekleştirilen saldırılar, TSK'nın işte bu amaçlarını ve faaliyetlerini sekteye uğratmak amaçlıdır..

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2020, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153