banner171

Davutoğlu'ndan gençlere müjdeler

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin seçim beyannamesinden gençlere müjde üstüne müjde verdi.

Davutoğlu'ndan gençlere müjdeler
 Seçilme yaşını 18'e indireceğiz. Gençlerimize sınırsız ücretsiz internet erişme imkanı getiriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin liraya kadar destek sunma imkanı getiriyoruz. Bakın kredi değil, 50 bin lira karşılıksız destek. Cebine 50 lira konacak ve diyecek ki buyur. Eğer bu yetmiyorsa 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimizin kullanacakları 100 bin lira kredi için yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlayacağız. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız.

İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Bu hem işçiye hem iş verene destektir. Gençlerin istihdamının bu derece desteklendiği dünyada örnek yoktur. Gençler ya kendi işini kursun, ya da bir işe avantajlı müracaat etsin.

GENÇDES KURULACAK

Lise mezunu gençlerimizin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortalarını sağlayacağız. Gençlerimizin orta öğretimden yüksek öğretime geçişte hayat planlaması için çalışmalar yapacağız. GeçDes diye bir birim oluşturuyoruz. Kısa film, ilk film, dergi, sportif faaliyetlerine karşılıksız destek vereceğiz. Her şeye engel olursunuz da aşkın önüne geçilmez. Evlenmek isteyenlere çeyiz hesabı çalışması başlatacağız.
Çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20 si oranında devlet destek verecek.
DAVUTOĞLU'NDAN EMEKLİLERE BÜYÜK MÜJDE


ENGELLİLER İÇİN ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ

Engelli vatandaşlarımızın bizim dönemde ne kadar büyük, devrim mahiyetinde imkanlara kavuştukları herkesin malumudur. Engelsiz bir hayat için gerekli her türlü alt yapıyı oluşturacağız. Görme ve ortopedik engelli için gerekli teknolojik çalışmalar yapacağız. Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için Engelli Yaşam Merkezi kuruyoruz.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2015, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153