banner171

Erdoğan muhalefeti böyle şikayet etti!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İhracat Hedefi toplantısında konuştu.

Erdoğan muhalefeti böyle şikayet etti!

12 Haziran'daki genel seçimlere 3 ay kala işadamlarıyla bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hem muhalefetin seçim vaadlerini eleştirdi hem de işadamlarıyla güven tazeledi.

CHP'nin Aile Sigortası ve askerlik süresini kısaltan projelerini işadamlarına şikayet eden Erdoğan, "Bunların söylediklerinin bizim dağıttıklarımızla mukayesesi söz konusu olamaz. Bunların yaptıkları Kayseri'ye deniz getirme vaadinde bulunanlarınkiyle aynı" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "2023 hedefleri MHP'nin projesidir" sözlerini de eleştiren Erdoğan, "İktidarları döneminde Türkiye'yi bir gecede yoksullaştıranların 2023 hedeflerine sahip çıkması tam bir tezattır, kolaycılıktır" dedi.

ÖNCE UCUBE ŞİMDİ DE ÇANAK ÇÖMLEK

Kars'taki İnsanlık Anıtı'na "ucube" demesinin ardından eleştiri oklarının hedefi haline gelen Erdoğan, Yenikapı'daki Marmaray kazılarında ortaya çıkarılan tarihi eserlere de "çanak-çömlek" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce düzenlenen "2023 hedefleri için 500 milyar dolar ihracat" toplantısında ihracatçı işadamlarıyla biraraya geldi.

OFSAYTI KALDIRACAKLARDI

Ak Parti iktidarından önce siyasilerin uçuk seçim vaadlerinde bulunduğunu da söyleyen Erdoğan, başta CHP olmak üzere muhalefeti sert sözlerle eleştirdi.

"Bir ara Boğaz Köprüsü'ne otobüs durağı, ofsaytın kaldırılmasını vaat ediyorlardı. Bu günlerde de muhalefet tarafından benzer vaatlerin dile getirildiğini görüyoruz. Asker üzerinden siyaset yapanlar, her olayda askeri göreve çağıranlar, müdahaleye çanak tutanlar bu kez seçim geliyor diye askerlik süresi üzerinden siyaset yapmaya başladılar. Gençlerin umutları üzerinden siyaset yapanların asıl hedefi popülizmdir. Milletimiz için bidon kafalı, Türkiye'nin yüzde 60'ı aptal dediler. Vatandaşımızı küçümsediler. "

KAYSERİ'YE DENİZ GETİRMEKLE AYNI!

CHP'nin Aile Sigortası projesinin gerçekçi olmadığını da söyleyen Erdoğan, "Bizim dağıttıklarımızla mukayese dahi edilemez" dedi.

"Biz fakir fukaraya kömür dağıtmadan önce, kömür ocaklarımız durmuştu. Kömür madenlerinin olduğu yerde kamyon şöforlerimiz çalışamaz hale gelmişti. Şırnak'ta Cizre'de ocaklar kamyon mezarlığı haline dönmüştü. Biz ocakları yeniden çalıştırmaya başlayınca hem kamyon şöforü ekmek kazandı hem de fakir fukara ucuz kömüre ulaştı. Muhalefet bunların nasıl yapıldığının bile farkında değil."

BÜTÇEDE YERİ YOK

 

"Şimdi muhalefet 'Biz bunları vermeyeceğiz, parayı vereceğiz' diyorlar. Rakamları da 13 milyar diye veriyorlar. Biz hesabını yapıyoruz 24, bir diğer hesapla 36 milyara çıkıyor. Bütçede bunu nereye koyacaksın? Bu Kayseri'ye deniz getirme vaadinde bulunanlarla aynı."

MHP KOLAYCILIK YAPIYOR

AK Parti'nin 2023 hedeflerinin seçim beyannamesine de gireceğini açıklayan Erdoğan, seçim beyannamesinin AK Parti'deki adaylık sürecinin tamamlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

2023 hedeflerinin kendi projeleri olduğunu söyleyen MHP'ye de sert dille gönderme yapan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bazı siyasi partilerin 2023 hedeflerini sahiplenmesi ve kendi projesi olarak açıklaması bizi sevindirir. Ama iktidarları döneminde Türkiye'yi bir gecede yoksullaştıranların 2023 hedeflerine sahip çıkması tam bir tezattır. Biz o günleri unutmuyoruz. Yüzde 7500 faizlerin ödendiği dönemleri biliyoruz. O günlerde milleti önüne hiç bir proje koyamayanların, bugün 2023 hedeflerine sahip çıkmasını kolaycılık olarak görüyoruz."

ÖNCE UCUBE ŞİMDİ DE ÇANAK ÇÖMLEK

Kars'taki İnsanlık Anıtı'na ucube demesi ardından gündeme oturan Erdoğan, şimdi de Marmaray kazılarında ortaya çıkarılan tarihi buluntuları 'çanak-çömlek' olarak nitelendirdi.

"Osmanlı'nın torunuyuz diye geçinenler, çanak çömlek var diye önümüzü kestiler. 3 yılımızı çanak çömlekten yediler. Yazıktır günahtır. 3 yıldır bunun getirdiği maliyetten haberleri var mı? Galataport'u engellediler. Niye 'Yahudi'ye veriliyor' dediler. Orası başlanmış olsaydı İstanbul'un pırıl pırıl bir limanı olacaktı. Bizim heyecanımızı taşıyamayan insanlarla mücadele ederek ancak bu noktaya gelebildik."

İŞ DÜNYASIYLA GÜVEN TAZELEDİ

Ocak ayında Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce Ekonomik Koordinasyon Kurulu'na sunulan "2023 hedeflerinde 500 milyar dolar ihracat" belgesinin ayrıntılarına da değinen Erdoğan, hedeflerin gerçekleşmesi için her tür kamu desteğinin sağlanacağını belirterek, işadamlarıyla seçim öncesi güven tazeledi.

"Stratejimizin odağında 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefi bulunuyor. Bu hedeflerin gerçekleşmesinde kamu ayağını oluşturan kurumlar üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirecekler."

KARAMSARLIĞA YER YOK

"Libya'daki gibi olaylar bizi karamsarlığa götürmesin. Bunun farklı bir örneğini Irak'ta gördük. Irak her geçen gün bizim lehimize netice veriyor. Bunu sizin oradaki cesaretinizle alıyoruz."

HEDEFLERİ AÇIKLADI, DESTEK İSTEDİ

"Yıllık ihracatımızda ortalama yüzde 13 artış sağlamamız gerekiyor. 500 milyar dolar hedefinini hayal olmadığını bilmeliyiz. 2002'de 36 milyar dolar olan ihracatı bugün 136 milyar dolara yükselttik. Küresel kriz nedeniyle bu rakam 114 milyar dolara indi.Ancak toparlanmayla bu yıl ihracatımızın kriz öncesi dönemi yakalayacağını görüyoruz. 6.5 yılda 3 kat artan ihracat önümüzdeki 12 yılda 4 kat artabilir. Artık güçlüyüz ve güçleniyoruz. Karşı tarafa da güven veriyoruz. Lütfen talebe arz meydana getirmeyelim. Talebi biz meydana getirelim. Biz Türkiye'ye inandık ve milletimize güvendik. 8 yıl sonunda tüm iddialı projelerimizi gerçekleştirdik. Şimdi yeni hedeflerle milletimizin karşısına çıkıyoruz. Bu hedeflerimizin milletimizin dışında sivil toplum kuruluşlarınca da benimsenmesi bizi ayrıca mutlu ediyor."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153