banner171

Arnavutköy'de Okullar Öğrencilerle Yeşeriyor projesi!

“Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Arnavutköy Belediyesi tarafından başlatılan “Okullar Öğrencilerle Yeşeriyor” kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

Arnavutköy'de Okullar Öğrencilerle Yeşeriyor projesi!
 Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların eğitim süreleri dışında vatandaşlar tarafından da kullanılabilmesinin önünü açan ve okulları hayat merkezi haline getiren “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Arnavutköy Belediyesi, ilçedeki 4 okulda projeye uygun yapmış olduğu düzenlemelerin ardından bu kez okulların öğrencilerin de katılımıyla yeşermesi için proje başlattı. 
“Okullar Öğrencilerle Yeşeriyor” ismiyle Arnavutköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında Şehit Onb. Murat Şengöz İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ağaç dikim törenine Arnavutköy Kaymakamı Süleyman Hürrem Aksoy ile Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da katıldı. 

Programda bir konuşma yapan Başkan Baltacı; “çocuklarımızın tabiat sevgisini canlı tutacak, ağaç dikiminin ve bakımının nasıl olacağını anlatan bir eğitim çalışması için bir aradayız. Çocuklarımız burada verilen eğitim ile hem tabiat sevgisini, çevre sevgisini kalplerinde canlı tutacaklar hem de ilçemizin yeşermesine katkı sunacaklar. Sezon itibariyle okullarımızda ağaçlandırma çalışmalarını nihayete erdirdik. Amacımız bütün okullarımızı, vatandaşlarımızın özene bezene kendi evleri ve bahçeleri gibi görebilecekleri yerler haline getirmek. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında okullarımızın bahçelerinde çok güzel çalışmalar yaptık ve çok güzel tepkiler aldık. Okul bahçelerinin haftasonları da çocuklarımız ve aileleri tarafından kullanıldığını gördük. Bu projede emeği geçen herkese ve özellikle çocuklarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından öğrencilerle birlikte yapılan ağaç dikimi ile program sone erdi. 

Ağaç Dikiminden Önce Eğitim Veriliyor

Arnavutköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından organize edilen proje, ağaçlandırmaya elverişli olduğu tespit edilen 14 okulda başladı. Ağaç dikiminden önce Bilgi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nedim Kemer tarafından öğrencilere uygulamalı olarak verilen ağaç dikim eğitiminin ardından öğrenciler aldıkları eğitimle okul bahçelerinde ağaç dikimi gerçekleştiriyor. Proje kapsamında 500 civarında ağaç okul bahçeleri ile buluşacak.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2012, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153