banner171

BEREKET KONVOYU KIRÇOVA’DA COŞKUYLA KARŞILANDI

Bereket Konvoyu Makedonya’daki ilk iftar programını gerçekleştirdiği Kırçova’da coşkuyla karşılandı.

BEREKET KONVOYU KIRÇOVA’DA COŞKUYLA KARŞILANDI

Osmanlı dönemi eserlerinden biri olan Sultan Beyazıt Cami yanında gerçekleşen organizasyona yaklaşık 2500 kişi katıldı.

 İftar hazırlıklarının erken saatlerde başladığı programda ‘Bereket Ekibi’ 2200 adet yemek hazırladı. Açılan masaları hınca hınç dolduran Kırçovalılar, okunan ezanla başlayan programda ilk olarak Bereket Konvoyunu anlatan slayt gösterimini izledi.

 İftarın hemen ardından yamak duasını Kırçova Müftüsü Murat Hüseyini yaptı. Protokolde bulunan Bayrampaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Tüfekçi ve Kırçova Belediye Başkanı Blagoya Despotoski birer selamlama konuşması yaptı. Türkiye’den özel olarak bu program için gelen ve merkezi Bayrampaşa’da bulunan Kırçovalılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Nusret Aras, Kırçova Belediye Başkanı Despotoski’ye ve Kardeşlik Sınır Tanımaz Derneği adına da Başkan Yardımcısı Tüfekçi’ye birer teşekkür plaketi takdim etti.

 Daha sonra sahneye Sultan Beyazıt Cami Kur-an Kursu eğitmen ve öğrencilerinden oluşan ilahi gurubu çıktı. Gurup Arnavutça ve Türkçe ilahiler seslendirdi. Sıra İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluğunun konserine geldiğinde adeta yer yerinden oynadı. Alanı dolduran Kırçovalılar coşkulu katılımlarını konser bitimine kadar ‘Türkiye, Türkiye’ tezahüratları eşliğinde sürdürdü.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153