banner171

Emeklilere ayda 75 lira

Yaklaşık 10 milyon emekli promosyonla aylık 50-75 lira arası bir para alabilecek. Toplu ödeme rahatlık sağlayacak

Emeklilere ayda 75 lira
 Emeklilerin merakla bekledikleri promosyon için hem Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar hem de Kamu Personel Danışma Kurulu'ndan çıkacak sonuç önem kazandı. Promosyon için olumlu sonuç çıktığında, 10 milyon emekli için ek gelir kapısı açılmış olacak. Emekliler, kendi maaşlarını kullanan ve bundan kazanç elde eden bankalardan hakları olan payı alacak. 
PAZARLIK YAPILIYOR 
Memurların yıllardır aldıkları promosyon, böylece diğer hak sahiplerine de verilmiş olacak. Memurlar için bazı kurumlarda daha yüksek oranlarla anlaşma yapılsa da promosyon genel olarak anlaşma yapılan dönem içinde bir kere olmak üzere brüt maaşın yüzde 60'ı olarak uygulanıyor. Bunun emekliler için de uygulanması halinde bin 500 lira maaşı olan bir emeklinin promosyonu 900 lirayı buluyor. Eğer anlaşma 1 yıllık yapılırsa, bu rakam aylık 75 lira olarak hesaplanıyor. 2 yıllık bir dönem olduğunda ise rakam yaklaşık 40 lira olarak gerçekleşiyor. Para aylık olarak değil, toplu olarak ödendiği için de emekliler ihtiyaçlarını gidermek için imkan yakalamış olacak. 

ENFLASYON FARKI TEPKİSİ
Türk Emekli-Sen Başkanı Osman Özdemir ile Birleşik Emekliler Derneği Başkanı Nalan Huriye Akcan, emeklilerin enflasyon farkından yeterince yararlanamadığını öne sürdü. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Daha önce emeklilere yüzde 3+3 zam yapıldığında, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 1, ikinci 6 aylık enflasyon yüzde 5 çıkarsa, emeklilere yılın ikinci yarısı için yüzde 2 fark veriliyordu. Ama şimdi yılın ikinci yarısında enflasyon bütün bir yıl için hesaplanacak. (1+5=6) Yıllık enflasyon yüzde 6, emekliye verilen zam da (3+3=6) yüzde 6 denilecek ve enflasyon farkı verilmeyecek. Böylece emeklinin yüzde 2'lik enflasyon farkı kaybolacak." 

Takvim

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153