banner171

BU YIL FESHANEDE İLKİ DÜZENLENEN BİTLİS GÜNLERİ!

Geçtiğimiz Perşembe günü Eyüp Feshane’de başlayan Bitlis Tanıtım Günleri, ilgi odağı olmaya devam ediyor.

BU YIL FESHANEDE İLKİ DÜZENLENEN BİTLİS GÜNLERİ!
 Bitlis’in geleneksel kültürünü yansıtan ürünlerin sergilenip satıldığı, müziği ve folklorünün sergilendiği tanıtım günlerini haftasonu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da ziyaret etti.  
Feshane'deki stantları gezen, Bitlis protokolünden bilgi alan Kadir Topbaş, “Bitlis’in bilinmeyenlerinin tanıtıldığı bu güzel organizasyona emeği geçen herkesi kutluyorum. Kentin yöresel yemekleri muhteşem. Tarihi, kültürü, gelenekleri ve yetiştirdiği değerleriyle Bitlis kentimizi İstanbullularla buluşturmak çok iyi oldu. Feshanedeki il tanıtım günlerimiz devam edecek” dedi.

Bitlis'i tüm dünyaya tanıtmak üzere Feshane'de bulunduklarını belirten Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, "Bitlis tarihiyle önemli bir şehrimiz. İstanbul ve diğer illerden buraya gelen misafirlerimize ilimizi her yönüyle tanıtmak amacıyla burada bulunuyoruz. Hepinizin çok iyi bildiği gibi Bitlis kayak turizmi, inanç turizmi, tarih ve kültür turizmi açısından Doğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli illerinden. Bitlis Doğu'nun parlayan ve yükselen yıldızlarının başında geliyor. Ben 3 Kasım’a kadar sürecek tanıtım günlerimize tüm İstanbulluları davet ediyorum" diye konuştu.
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın da, Bitlis'in her geçen gün daha çok geliştiğini ve bu tür organizasyonların kentin tanıtımına daha çok katkı sağlayacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2013, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153