banner171

Süleyman Soylu: Elimizde oy oranları var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "(İstanbul'da) Aramız da o kadar puan farkı var ki. CHP'nin kim aday olursa olsun bunu kapatabilmesi konusunda sıkıntısının olacağını düşünüyorum" dedi.

Süleyman Soylu: Elimizde oy oranları var
 Partisinin Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu gazetecilerin sorularını cevapladı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye geri dönmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adının geçmesine yönelik soru üzerine Soylu, AK Parti olarak iddialı rakipleri sevdiklerini her zaman iddialı rakiplerle mücadele ettiklerini önemli olanın sonuç olduğunu söyledi.
"Her dönem böyleydi. 2009 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine aday olan Kılıçdaroğlu da aynı özelliklerle aynı anlayışla İstanbul'da adaylığa soyunmuştu. Onun için iddialı olması normaldir" diyen Soylu şöyle devam etti:

"Biz iddalı rakipleri severiz AK Parti her zaman iddalı rakiplerle mücadele etmiştir sonucuna bakmak gerekir. Biz bu seçimleri önemsiyoruz hem de çok onun içinde gerekli çalışmaları Türkiye'nin her tarafında yapıyoruz. Teşkilatlarımızla topyekun bir anlayış içerisinde ortak akılla 2014 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimleri Türkiye için bir dönüm noktası olarak değerlendiriyoruz. Çünkü ardından hemen yaklaşık 4 ay sonra bir cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bu seçimlerin birbirlerine olan yakınlığı elbetteki birbirlerini etkileyecektir. Teşkilatımız da bu bilinçte. Türkiye'nin bu dönüşümü tamamlanmalıdır.Türkiye'nin demokratikleşme adımları tamamlanmalıdır. Kalkınma adımları tamamlanmalıdır. Bu seçimde bunları gerçekleştireceğiz. 11 yıldır AK Parti Türkiye'de bir siyaset vizyonu, bir hizmet vizyonunu devreye soktu. Bunu milletin arzusuyla milletin talebiyle milletin istikametinde gerçekleştirdi. Hizmet bayraktarlığını da İstanbul yaptı. Hem sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda ortaya koymuş olduğu vizyon hem de özellikle bundan sonra tüm Türkiye'ye yayılan halk nezdinde de karşılığını bulan bu hizmet vizyonu Türkiye'de, AK Parti'yi iktidarın en temel unsurlarından birisi haline getirdi."

"ELİMİZDE OY ORANLARI VAR"

"Hangi vilayette olursa olsun bir belediye başkan adayı adayı çıktığında en büyük sloganı kazanmak olacaktır. İddia da ortaya koyacaktır. Elbetteki bu kabul edilebilir bir şeydir" ifadesini kullanan Soylu, "Herkes bir şey söyleyecek ama ben AR-GE'nin başındayım araştırmaların başındayım. Araştırmalar öyle söylemiyor. Tahminen değil araştırdığımız oy oranları var. Biz heyecanı severiz onun ötesinde bir şey söylemeyelim" diye konuştu.

Araştırma sonuçlarını açıklamayacağını dile getiren Soylu şunları kaydetti:

"Söyleyeceğim şeyden İstanbul halkının iradesine ipotek koyacak sözler çıkmasından endişe ederim. Sonuçta bizler sorumlu yerlerdeyiz. Onun için ben bunu bir kaç ay önce söyledim. Aramız da o kadar puan farkı var ki. CHP'nin kim aday olursa olsun bunu kapatabilmesi konusunda sıkıntısının olacağını düşünüyorum. CHP'nin İstanbul ile ilgili mazisi maalesef iyi hatırlanmayacak bir mazidir. Yani yerel yönetimler açısından iyi hatırlanmayacak bir mazidir. AK Parti belediyeciliği ile CHP belediyeciliği arasında çok büyük farklar var."

(AA)

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2013, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153