banner171

Eyüp'te Kekemelik Artık Sorun Değil

Eyüp'te Kekemelik Artık Sorun Değil

Eyüp'te Kekemelik Artık Sorun Değil
 Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen kurs sayesinde kekemelik artık sorun olmaktan çıktı. Belediyenin düzenlediği kursu başarıyla tamamlayan 150 kişi sertifikalarını Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın elinden aldılar. Düzenlenen sertifika töreninde, kekemelik probleminden kurtulan kursiyerlerin hazırladığı gösteriler salonda bulunanlar arasında duygu dolu anlar yaşattı. Başkan Aydın törende yaptığı konuşmada; “Bugün 150 hayata dokunduğumuzu gördüm. Bu yapılan çalışma da kursumuzun başarılı olduğunu, sonuç aldığını gösteriyor” dedi.
Eyüp Belediyesi, doğuştan kekemelik sorunu bulunan ve zaman zaman toplumla iletişim konusunda problemler yaşayan bireylerin bu sorununu ortadan kaldırmak için 5 ay önce ilk adımı attı. Bu bireylerin toplumla aralarında bulunan en büyük engeli aşmaları için bir kurs başlatıldı. 5-55 yaş arasındaki 150 birey açılan kekemelik kursuna başvurdu. Eyüp Belediyesi bünyesindeki Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi'ne (ESER) başvuran 150 kişi, 5 aylık eğitiminin ardından başarıya ulaştı. Kekemelik sorunundan tamamen kurtulan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde dün düzenlenen sertifika töreninde katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, kekemelik rahatsızlığından kurtulanların ve ailelerinin sevinçlerine ortak oldu. Başkan Aydın, kursu tamamlayanlara sertifikalarını bizzat kendi verdi.

“150 HAYATA DOKUNDUĞUMUZU GÖRDÜM”

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bugün yapılan törende 150 tane hayata dokunduğumuz gördüm. Ailelerine ve kekeme bireylerin kendilerine dokunduğumuzu gördüm. Burada yapılan 5 aylık kurs soncunda yüzde yüze yakın bir başarıyla mezun oldular. Bizim için önemli olan, kursumuz 150 tane kursiyerle başladı ve aynı sayıyla da eğitim tamamlandı. Bu olay çok sık rastlanacak bir olay değil. Bu, kursumuzun başarılı olduğunu, sonuç aldığını gösteriyor” dedi.

MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNUYORDU

5 aylık eğitim sonunda büyük mutluluk yaşayan kursiyerler ise duygularını şu kelimelerle dile getirdiler; “Eskiden heyecanlanıp, hiçbir şekilde konuşamıyordum. Bu eğitimlerin sonunda her gün ve istediğim her yerde güzelce konuşabiliyoruz. Eskiden arkadaşlarımız bizimle dalga geçiyorlardı. Şimdi ise böyle bir şey kalmadı ve şimdi daha mutluyuz. Kendimizi çok iyi hissediyoruz. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoru. Bu eğitim sayesinde hayatımızda çok şeyler değişti” dedi.

Kursta elde edilen başarılı sonuçlar kursiyerleri olduğu kadar ailelerine de büyük sevinç yaşattı. Zeliha Aras isimli veli; “Kızımın kekeme olmasından dolayı bir anne olarak çok üzülüyordum. Tıbbi açıdan çok araştırmalar yaptık. Bütün tetkikler ve tahlillerden hiçbir sonuç alamadık. Artık bu durumu kabullenmekten başka bir çare olmadığı için kabullenmiştik. Ben bu kadar başarı beklemiyordum” şeklinde konuştu. Oğlunun kekemelikten kurtulmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Duygu Ordukaya ise, “Bu eğitime başlamadan önce oğlumun çok agresif hareketleri vardı. Bizimle konuşamıyordu, kendini ifade edemiyordu. Şuanda bizler çok mutluyuz, gayet güzel oldu ve artık arkadaşları olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153