banner171

FORMULAZ RİZE’DEN EYÜP’E TAŞINDI…

Karadenizliler Eyüp Sultan’da FORMULAZ’da Buluştu…Vali Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu Tahta Arabalarla Yarıştı…

FORMULAZ RİZE’DEN EYÜP’E TAŞINDI…
 Eyüp Rizeliler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı’dan Formulaz Sloganı:“Hız var, fren yok, akıl çok…” 

Eyüp Belediyesi, yine ilginç ve ses getirecek bir organizasyona evsahipliği yaptı… Geleneksel olarak 5 yıldır Rize’nin Ardeşen İlçesinde yapılan ve tüm Türkiye’de büyük ilgi çeken FORMULAZ Tahta Araba Şenliği, bu sene Eyüp’te organize edildi.

Eyüp Rizeliler Derneği’nin Eyüp Belediyesi sponsorluğunda  düzenlediği organizasyona, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın, Eyüp Rizeliler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı, Eyüp ve İstanbul’da oturan Karadenizliler katıldı. Tam bir şenlik havasında geçen ve büyük ilgi çeken Formulaz’da konuklar kendilerini memleketleri Rize’de hissettiler… Eyüp Rizeliler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı Formulaz’ın sloganını da şenlikte açıkladı: “Hız var, fren yok, akıl çok…”

Formulaz Tahta Araba Şenliği'ne katılan yarışmacılar, kendi tasarımları olan  ilginç tahta arabalar kullandı. Lastik ayakkabı ve kıl çorap  giyen yarışmacılar olası kazalara karşı kask, kolluk ve dizlik de taktı. 6 kişilik gruplar halinde start alan toplam 30 yarışmacı, bin 600 metrelik parkurda mücadele etti. Finalde birinci, ikinci ve üçüncü hem kupa hem de altın kazandı.
Şenlikte ayrıca konuklara hamsi balıklı sandviçler ikram edildi. Karadeniz folklorundan örneklerin sergilendiği, horonların tepildiği, tulum ve kemençe eşliğinde Karadenizli sanatçı Erol Şahin’in konserinin yer aldığı organizasyon renkli görüntülere  sahne oldu.

Eyüp Sultan Bulvarı üzerinde yapılan  Formulaz Tahta Araba Şenliği’ne Eyüplüler kadar İstanbul’un dört bir yanından gelen Karadenizliler de büyük ilgi gösterdi.

Yarışa katılan kendisi de Rizeli olan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın da Rizelilerin keşfi tahta arabaları kullandılar. Kıran kırana geçen yarıştan sonra bir açıklama yapan Vali Mutlu,  "Gerçekten çok orijinal araçlar. Hiç gazı freni yok galiba. Arabayı zor tutuyorum. Müthiş süratli. Rizeliler Dernek Başkanı Mehmet Yazıcı Rize’de yapılan Formulaz’ı Eyüp Sultan’a taşıyacağını söylediğinde müthiş fikir dedim. Sağolsun Eyüp Belediye Başkanımız İsmail Kavuncu da destekledi böyle güzel bir organizasyon oldu. Kendilerini tebrik ediyor teşekkür ediyorum" dedi. 

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın ile birlikte Formulaz’a gelen konuklara ızgarada pişen hamsi balıklarıyla yapılan sandviçlerden ikram etti. Mutlu, Kavuncu, Aydın ve Yazıcı ardından Erol Şahin’in kemençe ve tulum eşliğinde seslendirdiği karadeniz türküleriyle horon çektiler. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153