banner171

Geri dönüşüm için yeni araç takviyesi

Çevreye karşı duyarlı olduğunu gerçekleştirdiği projelerle kanıtlayan Eyüp Belediyesi, Göktürk’te başlattığı mavi geri dönüşüm torbaları dağıtım ve toplama çalışmasını tüm mahallelerde gerçekleştirmeye başladı.

Geri dönüşüm için yeni araç takviyesi

Eyüp Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne  geri dönüşüm atıkları için yeni araçlar da satın alındı.

Bu araçları test eden Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Yeni araçların otomatik ve eski araçlardan daha hafif olması şehir içinde kullanımını kolaylaştırıyor. Manevra kabiliyeti bu araçların çok yüksek, dar sokak aralarında daha rahat hareket imkanı sağlıyor. Geri dönüşüm çok önemli. Bu konuda öğrencilere verdiğimiz seminerlerle çevre bilincini aşıladık. Şimdi oluşturduğumuz ekiplerle tüm mahallelerde vatandaşlarımızı ziyaret ederek geri dönüşüm poşeti ve bilgi kitapçığı dağıtıyoruz. ” dedi.   

Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait  çöp kamyonlarından 3 ton daha hafif olan yeni araçlarda işçi güvenliği ön planda tutulurken araçlar GPRS sistemiyle takip ediliyor. Otomatik ve manevra kabiliyeti üst düzeyde olan araçların dışında geri dönüşüm atıklarını toplamak için dizayn edilen 8 araç daha Temizlik işleri Müdürlüğü’nün hizmetine verildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153