banner171

AK Parti'de teamülleri yıkan komisyon gerginliği

Meclis görevlendirmelerinde AK Parti Genel Merkezi’nin listelerinin milletvekillerine dayatılması Başta Şamil Tayyar olmak üzere bir çok AK Partili vekili rahatsız etti. Tayyar seçildiği komisyon üyeliğinden istifa etti.

AK Parti'de teamülleri yıkan komisyon gerginliği

AK Partili Şamil Tayyar,

seçildiği Meclis İnsan Hakları Komisyonu’ndan istifa ederek, AK Parti'deki teamülleri yıktı.


Kulislere yayılan iddialara göre Meclis görevlendirmelerinde AK Parti Genel Merkezi’nin listelerinin milletvekillerine dayatılması başta Tayyar olmak üzere birçok AK Partili milletvekilini rahatsız etti.

Meclis Başkanı, divan üyelikleri gibi görevlere getirilenlerin isimleri milletvekillerine danışılmadan Genel Merkez tarafından tayin edildi. Bu da birçok AK Partili vekilin tepkisini çekti. AK Parti İstanbul Milletvekili, emekli Hava Tümgeneral Şirin Ünal da, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekilliği görevine seçildi. Ancak bu görevi kabul etmeyerek komisyon üyeliğinden istifa etti. Ünal’ın, komisyon başkanlığı beklediği iddia edildi.

Milli Savunma Komisyonu üyesi Soner Aksoy da istifa eden bir başka milletvekili oldu. CHP'li Ensar Öğüt ve Tokat Milletvekili Zeyid Alsan'da komisyondan çekildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153