banner171

Sultangazi'de Ramazan Coşkusu

Sultangazi Belediyesi Ramazan ayı için hazırlıklarını hızlandırdı. Sultangazi Belediyesi Ramazan ayında düzenleyeceği bir dizi etkinlikle vatandaşları Ramazan coşkusuna ortak edecek. Manevi duyguların doruğa ulaştığı Ramazan ayında Kuran-ı Kerim Tilaveti başta gelmek üzere Türk Tasavvuf Musikisi konserlerinden, sema gösterileri ve geleneksel tiyatrolara kadar birçok etkinlik yapılacak.

Sultangazi'de Ramazan Coşkusu

Sultangazi Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazanda vatandaşlara sunacağı bir dizi etkinlik için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Ramazan ayı boyunca Sultangazi Cebeci Şehir Parkı’nda yapılacak etkinlikler arasında Türk Tasavvuf Musikisi konserleri, sema gösterileri ve geleneksel tiyatrolar, şiir dinletileri, söyleşiler ve daha bir çok program yer alıyor. Manevi duyguların doruğa ulaştığı Ramazan ayında Kuran’ı Kerim Tilaveti de yapılarak vatandaşların huzur ve bereket ayının coşkusuna katılması sağlanacak. Siyer Gecelerinde Peygamber Efendimizin hayatının anlatılacağı sohbetlerin de yer alacağı programlar, Ramazan Bayramı’nda Uğur Işılak Konseriyle son bulacak.

RAMAZANIN BEREKETİNİ PAYLAŞACAĞIZ
Ramazan boyunca hayırsever vatandaşların da katkılarıyla Cebeci Şehir Parkı kurulacak “İftar Çadırı”nda her gün bin kişiye iftar yemeği verilecek.  Her mahalleye kurulacak sokak iftarlarında her gün 500 kişi Ramazanın bereketini paylaşacak. Ayrıca sekiz ayrı noktaya kurulacak “Çorba Çeşmesi” ile de her gün 4 bin 500 kişiye sıcak çorba, ekmek ve su temini sağlanacak. İhtiyaç sahibi 8 bin aileye yapılan gıda yardımları da Ramazan ayı boyunca artarak sürdürülecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ramazan ayının, kendi içimizdeki cevherin, kendi gücümüzün, kendi zenginliklerimizin farkına varmak için en güzel vesile olduğunu söyledi.  “Hepimiz biliyoruz ki Ramazan infak ayıdır, Ramazan yardımlaşma ayıdır, dayanışma ayıdır” diye konuşan Altunay şu açıklamalarda bulundu:

 “ Yüzyıllardan beri Atalarımızdan devraldığımız  ‘yardımlaşma’ geleneğimiz, tüm dünyada eşine az rastlanabilecek bir erdem. Bu medeniyetin husule getirdiği toplum, rahmetin ve şefkatin, damar damar en uç noktaları sardığı ve muhabbetin derinden yaşanan bir iklim haline geldiği bir toplumdur. Böylesine müstesna bir zaman diliminde Sultangazi Belediyesi olarak bu manevi iklimin atmosferine uygun hizmetler gerçekleştirmeye çalışıyoruz.  Ramazan’ın anlamına uygun olarak, gerçekleştirdiğimiz sosyal yardımlar bunların ilk sırasında geliyor. Her gün 2 bin yoksul aileye dağıttığımız sıcak yemek, Ramazan dolayısıyla daha fazla aileye ulaşacak. 8 bin aileye yaptığımız gıda yardımı, Ramazan süresince artarak devam edecek. Sultangazi Belediyesi’nin  ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardım eden kuruluşlarından biri olan Kadın Koordinasyon Merkezi’nde gönüllü çalışan bayanlar, bu Ramazan’da yüzlerce aileye ulaşacak. Sultangazi Cebeci Şehir Parkı’nda kuracağımız “Ramazan Çadırı”nda ve “Çorba Çeşmeleri”nde binlerce kişiye sıcak yemek sunağız. “Kültür Çadırı”nda ise geleneksel Ramazan eğlence ve sohbetleri düzenleyeceğiz.”



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153