banner171

Başkan Usta, Arama Kurtarma tatbikatını izledi

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, belediye bünyesinde kurulan Sivil Savunma ekibinin gerçekleştirdiği tatbikatı izleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Usta, Arama Kurtarma tatbikatını izledi
 Başkan Usta, geçtiğimiz günlerde Gaziosmanpaşa Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Şenol Alemdar başkanlığında kurulan ve gönüllü personelden oluşan ekibin gerçekleştirdiği tatbikatı yerinde izleyerek bilgi aldı. Belediye binası yanında gerçekleştirilen tatbikatta bir yaralının nasıl tahliye edileceğine dair çalışma gerçekleştirildi. Başkan Usta, Sivil Savunma ekibinin çalışmaları hakkında bilgi alırken, çalışmalarından dolayı ekibi kutladı.
ARAMA KURTARMA EKİBİ İLK EĞİTİMİNİ ALDI

 

Tamamı gönüllü belediye personelinden oluşan Sivil Savunma ekibi 23 kişiden oluşuyor. 2014 yılı Kasım ayında oluşturulan ekip, ilk eğitimini almış oldu. Teorik olarak Temel Afet Bilincine Genel Bakış ve Hafifi Arama Kurtarma, ikinci gün ise düğüm çeşitleri, sedye çalışması, acil hallerde yaralı taşıma usulleri ve sınıflandırma eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitimin son gününde ise uygulamalı olarak üst katlardan halat yardımı ile yaralı indirme tatbikatı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153