banner171

Erdoğan'dan Charlie Hebdo ve Cumhuriyet Gazetesine eleştiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Charlie Hebdo ve Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürü yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi'ni eleştirdi.

Erdoğan'dan Charlie Hebdo ve Cumhuriyet Gazetesine eleştiri
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral ve Konfederasyon üyelerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Muhammed karikatürlerini sayfasına taşıyan Cumhuriyet Gazetesi'ne eleştirilerde bulunarak, "Sen hangi ülkedesin ya. Bu ülkenin yüzde 99'u yeri geldiği zaman Müslüman diyorsun. Sadece Müslümanların kutsalına değil, kimsenin kutsalına bu şekilde hakaret edemezsin" dedi.
İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

"FRANSA'DAKİ TAVIR ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GÖSTERİLMİYOR"

Fransa'daki dergiye karşı ortaya konan tavrın binlerce masum çocuğun ve masum insanların katli karşısında gösterilmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'de 14'ü gazeteci, 521'i çocuk 283'ü kadın, 2 bini aşkın kişi katlederken İsrail yönetimini görmezden gelenler Fransa'daki 12 kayıp için tüm dünyayı ayağa kaldırıyorlar. Bunu niye düşünmüyor ve konuşmuyoruz. Ellerinde sahilde oynayan çocukların kanı olanların kimyasal silahla öldürülmüş binlerce masumun kanı olanların her gün kendi halkına karşı devlet terörü estirenlerin terörü kınaması, teröre karşı saf tutması sadece pişkinliktir, burada bir samimiyetsizlik var. Suriye işte yüz binler katlediliyorken kılları kıpırdamayanlar 12 kişinin ölümü karşısında birden vicdan ağıtları yakması bize inandırıcı gelmiyor."

"BATI DEMOKRASİSİ KONU İSLAM VE MÜSLÜMANLARA GELİNCE AÇIK KAPI BIRAKIYOR"

Herkesin fikrine, görüşüne saygılı olan batı demokrasisi konu İslam ve Müslümanlar olduğunda sadece hakaret, sadece eleştiri konusunda kapıyı açık tutuyor.

"SADECE MÜSLÜMANLARA DEĞİL KİMSENİN KUTSALINA HAKARET EDEMEZSİN"

İşte ülkemizde de bakıyorsunuz bazı yayın organları aynen oradan alıntı yapmak suretiyle kendi köşelerine, kendi başlıklarına peygamberimize hakareti çekiyor. Sen hangi ülkedesin ya. Bu ülkenin yüzde 99'u yeri geldiği zaman Müslüman diyorsun. Sadece Müslümanların kutsalına değil kimsenin kutsalına bu şekilde hakaret edemezsin, saygısızlık edemezsin. E neymiş emniyet görevlileri gelmiş arama-tarama yapmış. Yaptığın iş hukuka, her şeye aykırı. Vatandaş gelmiş tahrik ediyor. Böyle yaptığın sürece sen tahriki davet ediyorsun. Bunun kapısını açıyorsun. Bunun kapısını açmaman gerekir.

"MÜSLÜMANLARIN PEYGAMBER HASSASİYETİ HİÇBİR İZAHA GEREK OLMAYACAK ŞEKİLDE AÇIKKEN BUNUN ÜZERİNE GİDİLİYOR"

Ne yazık ki bu tür atılan adımlar, yapılanlar ülkenin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü de bozmaya yöneliktir. Müslümanların peygamberleri konusundaki hassasiyeti hiçbir izaha gerek olmayacak şekilde açıkça ortadayken ısrarla bunun üzerine gidilmesi kesinlikle düşünce hürriyeti ile ilgili değildir. Saldırı sonrasında ortaya konan tutum yine bir takım karikatürlerin, milyonlarca basılıp 
dağıtılması da aynı şekilde düşünce hürriyeti ile ilgili değildir. Burada çok tehlikeli bir oyun oynanıyor, bunu bir defa görmemiz lazım. 

"AVRUPA'NIN BU YANLIŞLARI GEÇMİŞTE İKİ DÜNYA SAVAŞI YAŞANMASINA SEBEP OLMUŞTU"

Avrupa geçmişte benzer yanlışları sebebiyle iki tane dünya savaşının yaşanmasına, on milyonlarca insanın ölümüne yol açmıştı. Tarihten ders almayanların bu defa da İslam'ı hedefe koymak suretiyle bir medeniyetler çatışması hatta medeniyetler savaşı çıkarmaya çalıştıklarından ben doğrusu endişe ediyorum. İnsanlığın bu büyük yanlışa inşallah düşmeyeceğine inanıyorum. İslam dünyası kendi içinde meseleleri er geç çözüm yoluna koyacaktır

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153