banner171

BAŞKAN USTA: "KADINLAR İÇİN MAHALLELERİMİZDE YENİ KÜLTÜR, SANAT VE SPOR MERKEZLERİ AÇACAĞIZ"

BAŞKAN USTA: "KADINLAR İÇİN MAHALLELERİMİZDE YENİ KÜLTÜR, SANAT VE SPOR MERKEZLERİ AÇACAĞIZ"

BAŞKAN USTA: "KADINLAR İÇİN MAHALLELERİMİZDE YENİ KÜLTÜR, SANAT VE SPOR MERKEZLERİ AÇACAĞIZ"

“Kadın Gücüyle Yeniden Gaziosmanpaşa” programına katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kadınlara yönelik müjdelerini sıraladı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda Gaziosmanpaşalı kadınlarla bir araya geldi. Programa Eşi Nezihe Usta ile birlikte katılan Başkan Usta, büyük ilgiyle ve alkışlarla karşılandı. Gaziosmanpaşalı kadınlara sunulan hizmetler ve yeni projeler hakkında bilgi veren Usta, kadınların talep ve önerilerini dinledi.

Programda konuşan Başkan Usta, 2014 yılında göreve geldiklerinde Gaziosmanpaşa'nın geleceğini planladıklarını ifade ederek, "Gaziosmanpaşa'yı ön plana çıkarmak ve gelecek nesillere kültürüyle, sanatıyla, sporuyla ve eğitimiyle miras olarak bırakmak hayaliyle göreve başladık. Devamında hep birlikte bu mekanları, bu şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. Bu binaların içini güzelleştirmek, aktif hale getirmek sizlerle kıymetli hale geldi. O açıdan kadınlar için her zaman daha fazlasını yapma gerekliliğini hissettik. Böylece Gaziosmanpaşa'da sloganımız ortaya çıktı; kadın gücüyle Gaziosmanpaşa'yı yeniden inşa etmek" dedi.

BAŞKAN USTA'DAN KADINLARA MÜJDELER

Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Gaziosmanpaşa için 100 proje hazırladıklarını söyleyen Usta, kadınlara yönelik projelerini anlattı. Başkan Usta, "Karadeniz, Hürriyet ve Barbaros Mahallelerimize hizmet verecek şekilde eski İsmek binasının olduğu yerde, Zatı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi'ne benzer bir konsept oluşturuyoruz. Bir katını gençliğe ayırdık, bir katını kadınlara, bir katını da spor alanına ayırdık. Komplike bir kompleks olacak. Merkez mahallelerimizde de bu yönde bir ihtiyaç var. Merkez mahallelerimizde de kültür merkezimize benzer bir bina yapmayı planlıyoruz. Karlıtepe Semt Konağı'nda kadınlara özgü bir alan oluşturacağız. Yıldıztabya Mahallemizde bir kültür merkezi oluşturmak istiyoruz. Ayrıca Küçükköy eski Dumlupınar Okulu'nun yerine de nikah salonu, tiyatro ve kadınların el sanatlarını sergileyebileceği bir kompleks planlıyoruz. Oradaki projemiz hazır ancak metro çalışmasına entegre olacağı için henüz başlatamadık. Bu tarzda farklı konseptleri kadınlar için geliştirerek bir an önce hizmete açmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

"KADIN KOOPERATİFİMİZDE 4.781 KADINA İSTİHDAM SAĞLIYORUZ"

Kar Taneleri Kadın Girişimcilik Kooperatifi'nin elde ettiği başarıya değinen Başkan Usta, "Kar Taneleri Kadın Girişimcilik Kooperatifi ile birlikte başlattığımız proje ile şu anda 4.781 kadına istihdam sağlıyoruz. Bu sayıyı artırmak, yurt içindeki pazarımızı genişletmek ama bununla birlikte yurt dışına da bu halkayı genişletebilmek hedefimiz" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153