banner171

ÇANAKKALE 1915 GEZİCİ TIR MÜZESİ GAZİOSMANPAŞA’DA...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Şehitler Diyarından Anadolu’ya” sloganıyla 18 Mart 2010 tarihinde açılan “Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi” Gaziosmanpaşa’ya geldi.

ÇANAKKALE 1915 GEZİCİ TIR MÜZESİ GAZİOSMANPAŞA’DA...

ÇANAKKALE 1915 GEZİCİ TIR MÜZESİ GAZİOSMANPAŞA’DA...

 

Gezici Tır Müzesi’nin ilçemize gelmesi nedeniyle bir mesaj yayınlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Amacı, Çanakkale’ye gidemeyenlere buranın ruhunu yaşatıp canlandırmak olan böylesine anlamlı bir müzenin ilçelerine gelmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Başta büyük önder Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi'ni ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armağan eden; vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Ulusunun huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum’’ dedi.

Çanakkaleli Tarihçi-Yazar Ahmet Uslu’nun 20 yıllık birikimini sergilediği gezici müze18 Mart 2015’e kadar Anadolu’nun dört bir yanını gezecek. TIR Müzede, Çanakkale Savaşı’ndan kalan yaklaşık 4 bin çeşit mermi, yiyecek-içecek kapları, çarpışan mermiler, tüfekler, Türk askerinin giymiş olduğu kıyafetler, barut, mermi sandıkları, kama, kılıç gibi ürünler sergileniyor. Müzede ayrıca Türk, İngiliz, Anzak ve Fransız Askerinin savaşta kullandığı askeri teçhizat, Osmanlı piyade tüfekleri, Türk mavzerleri, subayların kullandığı toplu tabancalar, şarapnel parçaları, el bombaları, asker çizmeleri ve çarıkları, mataralar, kılıç, kasatura, mermiler ve Osmanlı askerlerinin üzerinden çıkan Kur’an-ı Kerim’ler olmak üzere 4 bin parça eser sergileniyor. 

Gezici TIR Müze Gaziosmanpaşa’da 1 hafta boyunca ziyaretçilere ücretsiz olarak açık olacak.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153