banner171

Gaziosmanpaşa'da 2 Dünya Şampiyonu: RÜMEYSA VE ÇAĞAN

Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'te yapılan (Muay thai) Tay boks Dünya Şampiyonasına katılan Gaziosmanpaşalı Sporcular Altın Madalya ve Dünya Şampiyonluğu ile döndüler.

Gaziosmanpaşa'da 2 Dünya Şampiyonu: RÜMEYSA VE ÇAĞAN

Dünya Şampiyonu sporcularımızla,Çalıştırıcıları Yılmaz Çeken  kendilerini destekleyen Gaziosmanpaşa belediye Başkanı Erhan Erol ve Gaziosmanpaşa Amatör Spor Kulüpleri Birliğinin  Başkanı Murat Yılmazere teşekkür ettiler.


75 kilo Büyük Erkeklerde Dünya Şampiyonu Çağan Atakanarslan “çok sevinçliyim ve ülkeme 5 yıl aradan sonra bu kategoride Altın Madalya kazandırdığım için çok mutluyum. Son maç unutulmaz görüntülere sahipti, rakibim Özbek ve salonu 6000 Özbek hıncahınç doldurmuştu. Bu son maçtı, final maçıydı ve karşımdaki rakibim çok avantajlıydı, seyirci ondan yanaydı. Özbek sporcunun aleyhine bir durumda seyirciler salonu yıkılacakmış gibi ayağa fırlıyor ve bağırıyorlardı, kulaklarımda müthiş bir uğultu ile maça devam ediyordum. Final maçını o ortamda, o baskı ve uğultunun ortasında  nakavtla kazandım bu maçı unutamıyorum ve çok mutluyum” dedi.


48 kilo Genç Bayanlarda Dünya Şampiyonu Rümeysa Burulay “Ülkeme Altın Madalya kazandırdığım ve Dünya Şampiyonluğunu getirdiğim için çok mutluyum. En çokta bana güvenenleri, beni destekleyenleri mahcup etmediğim için çok sevinçliyim. Yeni başarılara ulaşmak için canla başla çalışmalarıma devam edeceğim. Kazandığım Dünya Şampiyonluğunu Büyüklerde mücadele edene kadar elimde tutmaya gayret edeceğim. Bayrağımızın en yükseğe çıktığı an, en mutlu olduğum an. O an bunu tekrar yapmalıyım diye düşündüm ” dedi.


Samuray Olimpik Spor Klübü sahibi, yöneticisi ve Şampiyonların Çalıştırıcısı öğrencilerinin elde ettiği başarıda en büyük pay sahibi Yılmaz Çeken bize şunları söyledi; “ Çok zorlu bir maratondu öğrencilerime güveniyordum önce İstanbul sonra Marmara Bölgesi müsabakalarını ve son olarak Türkiye Şampiyonasında dereceye girip Milli Takıma seçilerek Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazandık. Dünya Şampiyonasında ise öğrencilerim 96 ülkeden gelen Binin üzerinde sporcu arasından Dünya Şampiyonu olarak bize bu mutluluğu yaşattılar. Emeklerimizi boşa çıkartmadıkları ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettikleri için kendilerine şükranlarımı sunuyorum.” 


Gaziosmanpaşa Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Murat Yılmazer’de “Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımızın izin ve talimatları doğrultusunda başaracaklarına inandığımız hocamız ve öğrencilerine hem Gaziosmanpaşa Belediyesi hem de Amatör Spor Kulüpleri Birliği olarak desteklerimizi hiç ara vermeden sürdürdük. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı Gaziosmanpaşa’dan 2 tane Dünya Şampiyonu çıkması mutluluğunu yaşayarak gördük. Bu şampiyonaya hazırlanma aşamasında hiç tereddütsüz tüm isteklerimize olumlu cevap veren Belediye Başkanımızın bu başarıdaki payı inkâr edilemez. Hocamız Yılmaz Çeken ve Dünya Şampiyonlarımızı kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Haber: Erol Eftekin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153