banner171

Gaziosmanpaşa’da Ahilik Haftası kutlandı

Gaziosmanpaşa’da Ahilik Haftası kutlandı

Gaziosmanpaşa’da Ahilik Haftası kutlandı

Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Kardeşliğin, cesaretin, yiğitliğin, cömertliğin, bir arada yaşamanın ve dayanışmanın karşılığı olan Ahilik Haftası'nı tebrik ediyorum” dedi.

Ahilik Haftası kapsamında Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi. Gaziosmanpaşa Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda, şiir ve tiyatro gösterilerinin ardından öğrencilere usta öğreticilik-kalfalık belgesi takdim edildi.

Programda konuşan Başkan Usta, “Kardeşliğin, cesaretin, yiğitliğin, cömertliğin, bir arada yaşamanın, dayanışmanın karşılığı olan Ahilik Haftası'nı tebrik ediyorum. Ahilik kültürüyle yoğrulmuş bir neslin, bir medeniyetin bugün tekrar kökleriyle, gövdesiyle, dallarıyla yeşerip gelecek nesillere bu kültürü aktarması bizim için de önemlidir. Bizim medeniyetimizin bize yüklediği sorumluluk, her alanda olduğu gibi ticaretimizi de Ahilik kültürü ile geliştirmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Geleceğin umutları, geleceğin esnafları, tüccarları, iş adamları, yöneticileri olacak olan sizlerle bu kültürü daha güçlü hale getirmenin mümkün olduğuna inanıyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153