banner171

Gaziosmanpaşa'dan bir TIR Doğuya, bir TIR Batıya

Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Küçükköy Beşir Derneği Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenledikleri yardım kampanyası Gaziosmanpaşa Meydanından yola çıktı.

Gaziosmanpaşa'dan bir TIR Doğuya, bir TIR Batıya

 Suriyeli mülteciler için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımları taşıyan tırlar Gaziosmnapaşa’dan hareket etti.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet  Meydanı’nda Cuma Namazı sonrası Ak Parti İlçe Başkanlığı ve Gaziosmanpaşa Belediyesi ile birlikte  düzenlenen törende Ak Parti İlçe Başkanı Av.Şahin Pirdal, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı  Serkan Acar, İstanbul  Milletvekili Hüseyin Bürge Katıldılar. 

Suriyeli mülteciler yönelik başlatılan yardım kampanyasına Gaziosmanpaşa Belediyesi, 3 TIR dolusu yardım malzemesiyle destek verdi. Daha önce yola çıkan 2 TIR’a, kışlık ihtiyaçların bulunduğu bir TIR daha eklendi.
Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Suriyeli mültecilere yönelik başlattığı ‘Üşüyorum Yardım Edin’ kampanyasına Gaziosmanpaşa Belediyesi, içerisinde yardım malzemelerinin bulunduğu 3 yardım TIR’ıyla destek verdi. Daha önce 2 TIR dolusu yardım malzemesini Şanlıurfa’ya gönderen belediye, bölgeye gönderilmek üzere içerisinde kışlık kıyafet ve kuru gıdanın bulunduğu bir TIR’ı daha bölgeye gönderdi.

“YARDIM ELİ UZATALIM İSTEDİK”
Suriyeli mültecilere yönelik yapılan yardım çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Acar, “Sosyal belediyecilik kapsamında bu sorumluklarımızı bilerek sadece Gaziosmanpaşa insanına değil aynı zamanda bir elimiz Doğu’da bir elimiz Batı’da mantığıyla hem Batı’da ihtiyacı olan kardeşlerimizin hem de Doğu’da mağdur olan Suriyeli mülteci kardeşlerimize de yardım eli uzatalım istedik. Bu kapsamda belediyemizle birlikte bizlere destek olan vatandaşlarımıza ve iş adamlarına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
KIŞLIK GİYSİLER BÖLGEYE ULAŞTIRILACAK
Acar, “Özellikle Suriyeli kardeşlerimizin kışlık ihtiyaçlarını dikkate alarak malzemeleri hazırlamaya çalıştık. Bir TIR’ımızda soba var, bir TIR’ımızı battaniyeyle doldurduk. Buradaki üçüncü TIR’ımızda da kışlık giysiler ve botların yanı sıra kuru gıda da bulunuyor. Ayrıca yardım TIR’ında elzem ihtiyaçlardan olan çocuk bezi de bulunuyor” dedi.
“GÜZEL BİR ATMOSFER VAR”
Gaziosmanpaşa Meydanı’nda gerçekleştirilen organizasyona katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ise, “Gaziosmanpaşa’dan sorumlu bir milletvekili olarak TIR’lar gitmeye devam edeceği için böyle bir programımız var dediler ve geldik. Çok da güzel bir atmosfer var, çok güzel bir şey. Mağdur ve mazlum coğrafyaya elini uzatabilen güçlü bir Türkiye var. Bu güne kadar olmayan hususiyetleri görüyoruz. Ben Balkan coğrafyasında olup bitenlere şahidim, Türki cumhuriyetlerde olup bitenlere şahidim. Bu çok güzel bir atmosfer. Kışın bu soğuk gününde sıcacık bir atmosfer diye bakıyorum” ifadelerini kullandı.
Hazırlanan yardım TIR’ı Gaziosmanpaşa Meydanı’nda düzenlen törenle Şanlıurfa’daki Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 23:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153