banner171

AK Parti ve BDP seçim çalışmalarını durdurdu

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından ilan edilen 3 günlük milli yas dolayısıyla Ağrı'da, AK Parti ve BDP seçim çalışmalarını durdurdu.

AK Parti ve BDP seçim çalışmalarını durdurdu
 Seçim çalışmaları kapsamında Ağrı'da bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının tüm yurt sathında derin bir üzüntüye neden olduğunu belirtti.

Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkede 3 günlük milli yasın ilan edildiğini anımsatan Aydın, şunları kaydetti:
"Bu acı olay ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız'ın koordinesinde bölgede arama ve kurtarma çalışmaları, sağlık hizmetleri ve cenaze işlemleri eksiksiz bir şekilde devam etmektedir. Devletimiz bütün birimleriyle Soma'ya seferber olmuştur. İçimiz kan ağlıyor. Acımızı paylaşmaya ifadeler yetersiz kalır. Türkiye ağlıyor, yüreğimiz yanıyor."
"Ağrı'da seçim çalışması durduruldu"
Aydın, facia nedeniyle Ağrı'daki seçim çalışmalarını durdurduklarına dikkat çekerek, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ülkemizde ulusal yas ilan edildi. Bugün biz de Ağrı'da yapılan seçim çalışmalarını durdurduk. Böylesine bir acıyla karşılaşmışken AK Parti teşkilatımızın sahada çalışma yapması mümkün olamazdı. Şimdi dua zamanı. Yüreğimizi dağlayan bu elim kazayı sağduyulu bir şekilde aşacağız. Mevlam böyle bir acıyı ülkemize yaşatmasın" ifadelerini kullandı.
Ağrı'daki vatandaşlarla mahsur kalan işçilerin kurtarılması için hep birlikte Allah'a dua ettiklerini, evlerine ekmek götürmek isteyen işçilerin yaşadığı felaketin ülke genelinde tarifsiz bir acı yaşattığını vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:
"Bir avuç kömür için yerin yüzlerce metre altında çalışan ve tek derdi evlerine ekmek götürmek olan kardeşlerimizin yaşadığı bu felaket; ülke geneline tarifsiz bir acı yaşattı. Türkiye'nin kalbinde oluşan bu derin yarayı millet olarak hep birlikte saracağız. Ülkemizin dört bir sathında olduğu gibi bizler de yüce yaradana mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtarılması için dua ediyoruz. Bu vesileyle elim kazada hayatını kaybeden görev şehidi işçilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun."
BDP Ağrı Belediye Başkanı adayı Sakık BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Ağrı'da sürdürdükleri seçim çalışmalarını dünden itibaren birkaç güne kadar askıya alarak durduklarını belirtti.
Soma'da yaşanan bu felaketten dolayı büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını vurgulayan Sakık, "Oradaki yas, acılar, bizim acımız. Biz Soma'daki acıyı Ağrı'daki bu halkın acısı olarak yüreğimize basıyoruz. Onlarla ortaklaşıyoruz" dedi.

"Bu ölen kardeşlerimizin acısı hepimizin ortak acısı" diyen Sakık, şunları söyledi:
"Bizim bu ülkede yaşayabilmenin kaderi bu olmamalıydı. Yani siyaset dünyası bunu görebilmeli. Bunun gereğini yapmalıydı ama ne yazık ki buralarda insan değerinin nasıl yok hükmünde sayıldığını hep birlikte görüyoruz. Biz bir an önce bunları araştırılması gerekir diyoruz. Siyaset dünyası bunun için var. Bunun için siyaset gelir halktan oy ister. Halkı daha mutlu daha huzurlu bir şekilde yaşatmak için siyaset dünyası var.
Başsağlığı diliyorum. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Göçük altında çok fazla bir umudumuzun olmadığını yetkililerin de yaptığı açıklamalardan görüyoruz ama diliyor ve umuyoruz Ağrı'dan hepimiz yediden yetmişe dua ediyoruz. Göçük altında kalanları Cenabı Allah bizlere bağışlar ve bir an önce ailelerine kavuşmalarını diliyorum."

AA

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153