banner171

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu Düzce'de açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
 Düzce'de halka hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, en son seçimde AK Parti'ye verdiği rekor destekten ötürü Düzceliler'e teşekkür etti. Davutoğlu ayrıca Düzceliler'e bir müjde verdi: Türkiye'nin Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi Düzce'de kurulacak. Türkiye'nin ve gönül coğrafyamızın bölgesi burası olacak...
Davutoğlu'nun konuşmasından ne çıkan başlıklar şöyle: 

DÜZCE 2019'DA PLAKASINA UYGUN BİR YÜZDEYİ YAKALAYACAK

1 Kasım 2015'de yüzde 70'le rekor kırdınız. Düzceliler 2019'da Düzce plakasına uygun olarak yüzde 81 bekliyorum. Daha önce sizden üçte üç istedim, siz de üçte üç verdiniz. Biz de gecemizi, gündümüzü alın terimizi size vereceğiz. Düzce partimizi destekleyerek en yüksek oyu verererek altıncı şehir oldu. Siz bizi yalnız bırakmadınız biz de sizi yalnız bırakmayacağız. Allah bizi size mahçup etmesin. Size Kocaeli'nden selam getirdim. Van'da yine böyle al bayraklarıyla mitingi kesip İstiklal Marşı okuyan gençlerden, Diyarbakır'lı gençlerden, Silopi gençlerden size selam getirdim. Onlara da size de teşekkür ediyorum. Bugün açılışını yapacağımız 81 tesisimiz Düzcemize hayırlı, uğurlu olsun. 

ALLAH AŞKINA MİLLETİYLE BERABER OLAN YORULABİLİR Mİ?

Bugün Düzce ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığımıza ait 28 okulun açılışını yapıyoruz. Yapımını henüz tamamladığımız Düzce Merkez Devlet Hastanemiz 79 trilyona maloldu. İşte tamamladık hizmetinize açıyoruz. Camikebir projesine 80 milyon harcadık. Onlar Başbakan olma icazetini başka yerlerden ister biz ise milletimizden alırız. Şimdi sizin hizmetkarınız olarak huzurundayız. Vefanıza, desteğinize, sevginize, duanıza teşekkür ediyorum. AK Gençler bu memleket yürüyecek yiğit aradığında 'biz varız' demeye var mısınız? Bu albayrak için, şehitimizin kanını temsil eden her türlü fedakarlığı yapmaya hazır mıyız? Biz size güveniyoruz. Diyorlar ki, 'bu tempoda yorulmuyor musunuz?' diye soruluyor. Allah aşkına milletle beraber olan yorulur mu? Sizlerle beraber olmak bizler için en büyük şevk ve enerji kaynağı. Yüzde 70 mubarek Düzce. Bir ayağımız Ankara'da bir ayağımız memleketimizin başka bir noktasında. 

DÜZCE DEPREMİNDE ESKİ TÜRKİYE'NİN HALİNİ İYİ BİLİRSİNİZ

Değerli Düzceli kardeşim sizlerin yeni Türkiye aşkını çok iyi biliylorum. Seçimlerde bize destek vermeniz bunun en iyi örneği. Düzce depreminde aciz kalan ülkenin halini eski Türkiye ile yeni Türkiye'yi en fazla sizin anlayacağınız bir konudur. En zor en meşakkatli gününde vatandaşın yanında olamayan hükümeti siz gördünüz, siz yaşadınız. Onun için de bir daha bizi koalisyona muhtaç etmeyin dedik, Allah sizden razı olsun. Koalisyona muhtaç etmediniz. En güzel desteği verdiniz. Eski Türkiye demek fakirlik, işsizlik, umutsuzluk, öz güven eksikliği demekti. Allah bir daha o günleri göstermesin. Allah'a hamdolsun ki Düzceliler bugünler geride kaldı. 7 Haziran'da Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlere en güzel dersi siz verdiniz. Türkiye yeniden ayağa kalkıyor, canlanıyor, bereketleniyor. Artık milletiyle kucaklaşan, milleti için üreten bir ülkedir. 

BÜYÜDÜK ÇÜNKÜ ARKAMIZDA DÜZCELİLER'İN DESTEĞİ VAR

Millete hastane kapılarında eziyeti reva gören anlayışlara artık Türkiye'de yer yoktur. Demokrasi, ekonomi, istikrarı ile ülkemizin çehresini değiştirdik. Aziz Düzceliler, vakur Düzceliler, onuruna sahip Düzceliler en önemlisi Türkiye'nin güvenini yerine getirdik. Artık Türkiye'ye kimse tepeden bakamayacak, hakir bir nazarla bakamayacak. Küresel ekonominin henüz toparlamadığı bir ortamda Türkiye olarak kalkınmamızı sürdürüyoruz. İki seçime rağmen yüzde 4 büyüdük. Dünyada en fazla en hızla büyüyen Çin ve Hindistan'dan sonra ülke durumundayız. G-20'de en hızlı büyüyen dördüncü ülkeyiz. İnşallah bu sene daha da fazla büyüyeceğiz. Huzurumuzu hedef alan hain odaklara rağmen büyüdük. Büyüdük tek önceliği millete hizmet olan bir AK Parti iktidarı var. Büyüdük çünkü bu AK Parti hükümetin arkasında Düzce var. Düzce'nin desteği var, Düzce'nin duası var. 

HAYA VE EDEP DIŞINA ÇIKANLAR MİLLETE HİZMET EDEMEZ

2015 yılında 700 kişiye krizden bu yana 6,5 milyon kişiye ilave istihdam sağladık. ABD'den sonra en fazla istihdam üreten ülke biz olduk. Yağmur vardı, miting başlayınca güneş açtı. Düzceliler sizin her duanız kabul oluyor. Kendi projelerini üretemeyenlerden bu millete hayır gelir mi? Her biri kendi içinde mücadeleye düştü. Kurultay, kongre kavgalarına girdiler. Biz hep sizinle beraberiz. Arkamızda millet, önümüzde ufuk yeni yollara düştük. Haya ve edep dışına çıkanlar bu millete hizmet edebilir mi? 1 Kasım seçimlerine giderken sizlere verdiğimiz sözleri hatırlıyorsunuz değil mi sevgili Düzceliler? Şimdi 3 ay içinde bütün vaatlerimizi yaptık. Biz söz verdiğimiz herşeyi size getirdik mi? 

SON SİLAH MAĞMAYA GÖMÜLMEDİKÇE MÜCADELE SÜRECEK

Bugün birileri Türkiye içine kapansın kardeş kavgasına düşsün istiyor ama biz bu hain odaklarla sonuna  kadar mücadele edeceğiz ve bu oyunları bozacağız. Kazdıkları çukurların üzerine kendileri düştü. Şurada yanlış yaptık, burada yanıldık diyorlar. Son silah mağmaya kadar gömülmedikçe terörizmle mücadelemiz bitmeyecek. Hiç kimse siyasetin koruması altında teröre destek veremez. Yiğit olan meydana gelsin dedik, baktık ki, 216 milletvekilimizin yanında kimse yok. 316 yiğit Ak Partili milletvekili imzayı attı 'Hodri meydan' dedi. Onlara ancak ve ancak ayak izlerimizi arkadan takip etmek düşer. Biz önde yürüyeceğiz, onlar arkadan sadece takip edecekler. Çünkü onlarda milletle bütünleşen bir gönül yok. Parti genel başkanlığına kasetle geldiği günden bu yana hem CHP hem de Türk siyasetini aşağı çeken Kılıçdaroğlu sürekli hakaretler yapıyor. 

1 KASIM'DA SİYASİ DERS ALANLAR ŞİMDİ AHLAK DERSİ ALACAK

1 Kasım'da sizden ders aldı, Düzce'den bütün Türkiye'den ders aldı. Şimdi de bizden bir ahlâk ve siyaset dersi alacaklar. Kendi uydurduğu bir iftira yüzünden bize hakarete başladı. Karaman'daki olayı net bir şekilde lanetlediğimiz halde, en ağır cezanın verilmesi için gerekli hukuk süreci başladığı halde o sapıkla uğraşacaklarına bizimle uğraşıyorlar. Bildiği t ek şey hakaret etmek, iftira atmak. Girdiği tüm seçimleri kaybediyor, partisine hakim değil. Bu başarısızlıklarını örtmek için iftira ve hakaret ile gündem değiştirmek istiyor. Dolaylı olarak terör destekçilerine siper oluyor. Yıllarca dokunulmazlık üzerinden partimizi suçladı. Biz siyasetçinin gücünü vesayet altına alacak hiçbir sinsi planı kabul etmeyiz dedik. Teröre destek veren milletvekillerini korumak için akıllarınca bize meydan okudular. Biz de tüm teröre siper olduğu belli olsun diye tüm fezlekelerini yargı yolunu açacak anayasa değişikliği teklifini verdik. 

BİZ HESAP VERMEKTEN KORKMAYIZ HESABI RABBİMİZE VERİRİZ

AK Parti tüm milletvekilleriyle firesiz imza verdi. AK Parti'nin milletimize de yargımıza da veremeycek hesabı yoktur. Biz hesap gününe inanmışız, hesapların en büyüğünü Rabbimize vermeyi aht etmişiz. Şimdi genel kurula gelince göreceğiz. İnanıyorum ki, milletimizin de bu meselenin uzatılmasına tahammülü yok. Terör örgütünün sözclüğüne soyunan milletvekillerine siper olmamaları ve oy kullanmalıdırlar. Yıllardır dokunulmazlıklarını dillerine dolayanlar şimdi çıkıp ucuz kahramanlık yapıyor. Üslubunda bir siyaset ve nezaket olmadığı gibi partimize yönelik yeni bir iftira kampanyasına start veriyor. Milletimiz kimin özgürlükçü, kimin vesayetçi olduğunu çok iyi biliyor. 

ANAYASAMIZI HAZIRLAYIP MİLLETİMİZİN HUZURUNA ÇIKACAĞIZ

Sivil demokratik, özgürlükçü bir anayasamız olsun dedik, onlar ise Meclis'teki komisyonundan çekildiler. Onlar darbe dönemlerin ürünü biz millet siyasetinin sonucuyuz. Yeni CHP diye geldiler eskisinden beter çıktılar. Yeni Türkiye'yi hep barebar inşa edeceğiz. İnşallah önümüzdeki birkaç içinde yeni anayasa taslağını hazırlayacağız ve milletimizin Meclis'imizin huzuruna çıkacağız. Hazırlayacağımız anayasa milletimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa olacaktır. Türkiye nihayet milletin vekilleri tarafından yapılmış sivil, özgürlükçü bir anayasa olacak. Allah inşallah bunu da bize nasip eder. Türkiye'yi her alanda daha ileriye taşıyacağız. Deprem geçirmiş Düzce'de biz iktidara geldiğimizde sadece 2 ambulans vardı şimdi 31 ambulans var. Düzce'yi Bolu'ya, Adapazarı'na bölünmüş yollarla bağlandık. Akçakoca ilçesinin uzun vadeli içme suyunu çözmek için Akçakoca Barajı'nı yaptık.


DÜZCE'YE OYUNCAK İHTİSAS SANAYİ BÖLGESİ KURACAĞIZ 

Fındık fiyatlarıyla ilgili sıkıntılarınızı biliyorum bu sıkıntının aşılması için arkadaşlarımıza talimat verdim. Gerekli çalışmalar yapılır ama hiçbir zaman fındık üreticimizi üzmeyiz. Düzceli çiftçilerimize 180 milyon tutarında tarımsal kredi sağladık. Düzce'yi teşvik kapsamına aldık. Düzce'de şu anda 7 bin kişinin istihdam edildiği iki organiza sanayi bölgesi var. İnşallah Düzce'de Oyunca İhtisas Sanayi bölgesini kuracağız. Bütün Türkiye'ye gönül coğrafyamıza burada özel bir sanayi bölgesi kuracağız. Terminal binasının yapımına devam ediyoruz. Belediyemiz eliyle Melen Su Park Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Düzce'ye herşey yakışır. İlimizin içme suyunu karşılamak için Uğursuyu Barajı'nın ihalesini hazırlıyoruz. Düzce ovası sulamasına ait 133 bin dönüm arazinin borulu sistemle daha iyi şartlarla sulama yapmayı amaçlıyoruz. Çilimli ve Gümüşova'da organize sanayi bölgesi çalışmalarını tamamladık. Sizler bizim arkamızda durdukça, sizlere destek verdikçe bilin ki, bize durmak haramdır. 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153