banner171

Demirel: Çıkın ve Yıkın Bu Hükümeti

Türkiye’nin 28 Şubat sürecine ilerlediği günlerde Süleyman Demirel’in yaptığı bir konuşma 18 yıl aradan sonra gün yüzüne çıktı.

Demirel: Çıkın ve Yıkın Bu Hükümeti
 1997 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nde savunma muhabiri olarak görev yapan Yusuf Özkan,  Özkan, Demirel’in 28 Şubat 197 tarihli MGK’dan kısa süre önce Ankara’daki Ispartalılar Vakfı (ISVAK) üyelerini iftar yemeğine çağırdığını ifade etti. Demirel’in o gece yaptığı konuşmayı yazmamasını kendisinden istediğini belirten Özkan, şahit olduğu olayı şöyle aktardı:
“Yemeğin ardından Demirel mikrofonu alıp ayağa kalktı. Demirel, ‘Bu millet ne çektiyse 10 yılda bir gelen rap rap sesinden çekti. Yine postal sesleri duyulmaya başladı. Siz hemşehrilerimden rica ediyorum. Sesinizi yükseltin. Yoksa sesinizi çıkarmaya vakit kalmayacak. Çıkın sokaklara, yıkın bu hükümeti’ dedi.”

Gazeteye döndüğünü ve o dönemde Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara temsilcisi olan Mustafa Balbay ile Haber Müdürü Doğan Akın’a konuşmayı aktardığını anlatan Özkan, “Ancak, verdiğim söz nedeniyle yazmadım” ifadesini kullandı.

Özkan’ın açıklamalarıyla ilgili CHP İzmir Milletvekili Balbay, “Çok net olarak hatırlamıyorum. Şimdi öyle yazdığına göre herhalde o tarihte Demirel de öyle konuşmuştur” yorumunu yaptı.
KAYNAK: Cumhuriyet 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153