banner171

Demirtaş: Koalisyon tartışıyorsanız sayemizdedir

Selahattin Demirtaş, partilerin koalisyona ilişkin tutumlarını eleştirerek 'Şimdi koalisyon tartışıyorsanız sayemizdedir' dedi.

Demirtaş: Koalisyon tartışıyorsanız sayemizdedir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ilk iftarını Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin iftar çadırında vatandaşlarla birlikte yaptı. Burada partilerin kendilerine karşı tutumunu eleştiren Demirtaş "Biz olmasaydık, yeni başkanlarınızı tartışıyor olacaktınız. Şimdi koalisyon tartışıyorsanız sayemizdedir" dedi.

"HAKARET ETTİLER"

Bazı partilerin milletvekillerinin, kendilerine her mikrofon uzatıldığında önce partilerine hakaret ettiğini ve daha sonra ise partilerinin meşruiyetini tartışarak konuşmalarına başladığını anlatan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BİZ OLMASAYDIK BAŞKANLARINIZ İSTİFA SÜRECİ YAŞIYOR OLACAKTI"

"Onlara şunu söylemek istiyorum. Hangi parti olduğu biliniyor. Eğer HDP barajı geçemeseydi siz şu anda koalisyon falan tartışıyor olmayacaktınız. Bizim sayemizde koalisyonu tartışıyorsunuz Türkiye'de. Biz barajı geçmemiş olsaydık şu anda AK Parti'nin tahakkümü altında inliyor olacaktınız ve koalisyonu değil yeni genel başkanı tartışıyor olacaktınız. Muhtemelen genel başkanlarınız istifa süreci yaşıyor olacaktı. Ve siz yeni genel başkanlarınızı tartışıyor olacaktınız. Şimdi koalisyon tartışıyorsanız sayemizdedir."

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153