banner171

Engellilere evde kuaför hizmeti

Esenler Belediyesi evinden çıkamayacak durumdaki zihinsel ve ortopedik engellilerin ayağına kuaförleri götürüyor

Engellilere evde kuaför hizmeti

Esenler’de yaşayan engellilere her zaman destek olan Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) ile işbirliği yaparak evinden çıkamayacak durumdaki zihinsel ve ortopedik engellilerin ayağına kuaförleri götürüyor.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, engelli vatandaşlar için yeni bir uygulamaya daha imza attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) ile birlikte ortaklaşa yürütülen “Evde Kuaför” hizmeti ile dışarıya çıkamayacak durumda olan zihinsel ve ortopedik engellilere evlerinde saç kesimi, sakal traşı ve saç bakımı gibi kuaför hizmetleri veriliyor. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla yürütülen proje kapsamında; kuaför hizmetinden yararlanmak isteyen engelliler, İSÖM’e başvuruda bulunuyor.

Gelen talepleri kayıt altına alan İSÖM de Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçerek, hangi gün ve hangi saatte kuaför hizmetinden yararlanmak isteyen engellilerin iletişim adreslerini Müdürlüğe bildiriyor. Talepleri değerlendiren yetkililer de hiç vakit kaybetmeden hemen harekete geçerek, önceden belirlenen gün ve saatte bayanlara bayan, erkeklere erkek kuaförleri engellilerin evlerine kadar götürüyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153