banner171

Erdoğan: Bizi mezhepçilik fitnesi yaralıyor

Erdoğan: Bizi mezhepçilik fitnesi yaralıyor

Erdoğan: Bizi mezhepçilik fitnesi yaralıyor
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Önder İmam Hatip Gençlik buluşmasında konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatipliler Derneği'nce Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen "Önder İmam Hatip Gençlik Buluşması"na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında İslam dünyasının önünde 3 fitne olduğunu vurgulayarak, "Bunlar mezhepçilik,kavmiyetçilik ve terördür" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Önder İmam Hatip Gençlik buluşmasında konuştu. Erdoğan, katılmcılara da karanfil dağıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Tıpkı sizler gibi ben de bir imamh hatipliyim. Hamdolsun bir ayrımcılık olsun diye söylemiyorum bir tercih olsun diye söylüyorum. 4 çocuğumun 4'ü de imam hatipli. Son dinin ve son Peygamberin bendeleri olarak Akif'in özlemini çektiği Asım'ın nesli olarak, Necip Fazıl'ın tarif ettiği bir gençlik olarak unutmayuın sadece bu milletin değil tüm ümmetin de umudusunuz.

KATSAYI DEYİP ÖNÜNÜZÜ KESTİLER

Bizde en önemli hareket noktasının ne olduğunu sizler gayet iyi biliyorsunuz. Karşımda gördüğüm şu manzara fikir ve gönül dünyası geniş olanların ezici bir çoğunluğa sahip olduğunu gösteriyor. Eğitim sistemimiz alt üst edilmişti bunun çilesini siz çektiniz. Bugün hatırlandığında her biri utanç verici bir sürü uygulama yapıldı. İmam hatiplinin zihnine zincirler vuruldu. Katsayı uygulaması diyip önünüzü kestiler.

İMAM HATİPLERİ KAPATMAK İSTEYENLER TEDAVÜLDEN KALDIRILDI

Kapısına kilit vurulmak istenen imam hatipler bu ülkeye bakan belediye başkanı bürokrat yetiştirmek isteyen kurumlar haline geldi. Bu okullara mecbur bırakılan değil kendisine iyi bir gelecek hazırlayacak ve bunu inancına kültürüne sahip çıkarak yapmak isteyen gençlerimiz biliyor. Bugün itibarı ile imam hatipli öğrenci sayımız 1 milyon 200 bine ulaştı. Bu okulları kapatmak isteyenlere ne oldu dersiniz onlar tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına hapsedildiler. İmam hatip gençliği de burada dimdik ayakta.

O ZAMAN BU ÇATIŞMA NEDEN

Rahmetli Özal'dan sonra Hırvatistan'a giden ilk Türk devlet adamıyım. Hırvatistan'daki müslüman sayısı 60 bin. Farklı dinlere mensup din adamlarının bulunduğu bir toplantı yaptık. Çok duygulu bir toplantıydı. Bir konuşma yaptık. Gündem ağırlıklı olarak terördü. Bütün terörist faaliyetler Müslümanlar üzerinden yapılıyor. Bu yürek paralayıcı manzara bize üç önemli fitneye karşı dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Bir mezhepçilik. Bu konu şuanda ciddi manada bizi yararlıyor. Şia mezhep olmaktan çıkmış adeta din gibi değerlendiriliyor. Samimi Sunni bir Müslüman Sünniliği zaten vir din olarak görmez aynı durum samimi bir Şii için de geçerlidir. O zaman bu çatışma neden?

YUNUS GİBİ SEVERİZ

İkinci fitne kavmiyetçilik fitnesidir. Eğer Müslümansak tüm insanların Hz. Adem'den geldiğine inanıp iman etmemiz gerekir. Yasaklanan ırkçılık fitnesinin hala etkili olduğunu görüyoruz. Arap'ın arap olmayana üstünlüğü yoktur. Üstünlük takva iledir. Biz Yunus gibi yaradılanı yaradandan ötürü severiz.

MÜSLÜMAN'IN MÜSLÜMAN'A KANI CANI HARAMDIR

Üçüncü fitne terör... İslam ile terörün aynı cümlede kullanılması bile utanç vesilesidir. PKK, PYD, YPG... Bunların İslam'dan uzaktan yakından alakası yok. Biz şunu biliyoruz ki Müslüman'ın Müslüman'a kanı canı haramdır.

ÖNCE DİNİMİZİ SONRA TARİHİMİZİ İYİ ÖĞRENMEMİZ GEREKİR

Peki, biz birbirimizi ne için seveceğiz? Biz kardeşiz ve vahdet anlayışımızı bu emirler çerçevesinde yürütmeye mecburuz. Terör fitnesinden ortak tavır alarak kurtulabiliriz. Müslümanlar yeniden izzetlerini yükseltmek istiyorsa bu üç fitneyi bertaraf etmek gerekir. Bize düşen geleceğimize sahip çıkmaktır. İnşallah bu iki yıllık dönemde bunu başarmaya çalışacağız. Müslümanlar olarak arzu ettiğimiz yere gelebilmek için evvela dinimizi, bununla birlikle tarihimizi iyi öğrenmemiz gerekir.

TÜRKİYE'NİN UMUDU SİZLERSİNİZ

İlim irfan ve gönül kapılarının zayıfladığı yerde ortaya çıkan boşluğu ya diktatörler ya da terör ile doldurdular. İnsanarı diktatörlerle terör arasında seçim yapmaya zorlamak adil değildir. İslam dünyasının umudu Türkiye'dir bunu böyle bilesiniz. Türkiye'nin umudu da sizlersiniz bunu da böyle bilesiniz. Her bir imam hatipli kardeşimden bu şuurla çalışmasını diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153