banner171

Gizem'in katiline ağırlaştırılmış müebbet!

Adana'da, altı yaşındaki Gizem Akdeniz'i bıçakladıktan sonra yakarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Süleyman Akdeniz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Gizem'in katiline ağırlaştırılmış müebbet!
 Adana'da, altı yaşındaki Gizem Akdeniz'i bıçakladıktan sonra yakarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Süleyman Akdeniz Adli Tıp'tan gelen rapor üzerine cinsel istismar suçundan beraat ederken, Gizem'i öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, hürriyeti yoksun bırakmaktan da 12 yıl hapis cezasına mahkum edildi. 
Altı yaşındaki Gizem Akdeniz'i bıçakladıktan sonra yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Süleyman Akdeniz'in güvenlik gerekçesiyle Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikinci duruşmasında karar açıklandı. 

Mahkeme Başkanı sanığın akrabalık ve ölenin küçüklüğünden yararlanarak pikniğe götürme bahanesi ile araçla Adana Rüzgarlıtepe mevkisine götürdüğünü, yolda pet şişe ile benzin aldığını, olay yerinde küçük kızın ellerini ayaklarını ve ağzını bantlayarak, karın bölgesinden bıçakladığını ve henüz ölmemiş küçük kızın üzerine yanında getirdiği benzini döküp ateşlemek suretiyle yanarak ölmesine sebep olduğunu söyledi. 

ÖNCE BIÇAKLADI SONRA YAKTI

Sanığın aynı zamanda olayın ardından bir şey olmamış gibi küçük kızı arama çalışmalarına katıldığı ve şüphelerin kendisine çevrilmesinin ardından suçunu Cumhuriyet Savcılığına itiraf ettiğini ve bu itiraf ve yer göstermelerdeki tavrını samimi olarak değerlendirdiklerini ve bundan sonra yaptığı savunmaların dikkate alınmadığını belirtti. Çocuğun cinsel istismarına yönelik kamu davası açıldığını ancak adli tıptan gelen raporda Gizem Akdeniz'de herhangi bir cinsel istismar izine rastlanılmadığını belirten Mahkeme Başkanı sanığın, 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek', adam öldürmek suçundan cezalandırılmasına, cinsel istismar suçundan ise beraat etmesine karar verdi. Sanık Süleyman Akdeniz'in aynı zamanda hürriyeti yoksun kılma suçundan 12 yıl cezaya çarptırıldığı ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık Süleyman Akdeniz, TCK'nın 82. maddesi 1-A, 1-B, 1-C, 1-E bendlerinden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, 109 nolu maddenin 109-1, 2, 3-F bendlerinden de 12 yıl hapis cezasına çarptırılmış oldu. Süleyman Akdeniz'in temyiz yolu açık bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 19:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153