banner171

Hama Hapishanesi'nde Esad katliamı! Görüntüler ortaya çıktı

Hama Hapishanesi'nde Esad katliamı! Görüntüler ortaya çıktı

Hama Hapishanesi'nde Esad katliamı! Görüntüler ortaya çıktı
 

Suriye'de Esad güçlerinin kuşatması altındaki Hama Hapishanesi'nde 'tutuklulara çatıdan ateş edildiğini' gösteren yeni görüntüler ortaya çıktı.

Suriye'de rejim güçlerinin kuşatması altındaki Hama Hapishanesi'nde "tutuklulara çatıdan ateş edildiğini" gösteren görüntülerine ulaştı.

HAMA HAPİSHANESİ'DE KORKUNÇ MÜDAHALE

Yerel aktivistler aracılığıyla seslerini duyuran rejim hapishanesindeki tutuklular, Esed güçlerinin birkaç gündür kuşatma altında tuttuğu hapishaneye dün akşamdan itibaren müdahaleye başladığını belirtti.

HAPİSHANEYE ESAD MÜDAHALESİ

Görüntülerde, müdahale esnasında mahkumlara ateş açıldığı ve göz yaşartıcı gaz kullanıldığı görüldü. Çok sayıda mahkumun boğulma tehlikesi geçirdiği müdahale sonucu hapishanenin bazı bölümlerinde de yangın çıktığı gözlendi.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü ve uluslararası topluma Hama Hapishanesindeki olaylara müdahale çağrısı yapan tutuklular, yaşananları cep telefonlarıyla görüntüledi. Görüntüleri de medya aktivistlerine ulaştıran tutuklular, hapishanede durumun çok ciddi olduğunu ve müdahalenin hala devam ettiğini kaydetti.

SMDK, uluslararası toplumu Hama Merkez Hapishanesindeki katliamın daha da büyümesini önlemeye davet etti.


Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2016, 00:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153