banner171

ÖSO komutanı Maruf Türkiye'ye sığındı

Kuşatma altına alınan Halep'te ÖSO'ya bağlı binlerce savaşçının şehri terk ettiği belirtiliyor. ÖSO komutanı Cemal Maruf Türkiye'ye sığındı

ÖSO komutanı Maruf Türkiye'ye sığındı
 Özgür Suriye Ordusu'nun 14 bin savaşçısının, Halep'i terk ettiği iddia edilerken, örgüt komutanlarından birinin de Türkiye'ye sığındığı belirtiliyor.
Radikal Yazarı Murat Yetkin, bugünkü yazısında "Özgür Suriye Ordusu’na bağlı 14 bin milisin Halep’ten çekildiği, liderleri Cemal Maruf’un ise Türkiye’ye kaçtığı, Ankara’daki üst düzey güvenlik kaynaklarınca doğrulandı" diye yazdı.

TÜRK DEVLETİNİN MİSAFİRİ
Yetkin, isminin açıklanmaması kaydıyla görüştüğü kaynağının "Doğrudur, Maruf halen Türk devletinin misafiri" dediğini aktardı. 

Yetkin'in yazısında belirttiğine göre; 14, bin ÖSO savaşçısının Türkiye’ye geçip geçmediği, geçtiyse ne kadarının geçtiği konusunda ise sorular cevapsız kalıyor; sadece Halep ile Türk sınırı arasında kalan alanda kurulu ÖSO kamplarının da dağıtılmış olduğu bilgisini alabiliyoruz.

Aynı kaynak, Halep’in kuzey kesimini ve Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Suriye tarafını (Bab el-Hava) elinde tutan Özgür Suriye Ordusu’nun alanı “iki hafta kadar önce” boşaltmış olduğu bilgisini veriyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 23:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153