banner171

Seçime 2 ay kala GENAR'dan son anket

GENAR Başkanı İhsan Aktaş seçime 2 ay kala yapılan son seçim anketini açıkladı.. İşte Genar'ın son seçim anketi...

Seçime 2 ay kala GENAR'dan son anket
 Türkiye'nin tam da barış sürecine kilitlendiği bir dönemde terör yine ülke gündeminin en üst sırasına tırmandı. Türkiye'nin Gümrük Birliği'ne girişinden birkaç gün sonra Özdemir Sabancı'yı katleden DHKP-C, barışa en yakın olduğumuz dönemde gerçekleştirdiği terör eylemleriyle yine toplumun nefretini üzerinde topladı. GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş ile DHKP-C terörünü ve örgütün yurtiçi-yurtdışı uzantılarına ilişkin Sabah gazetesine verdiği söyleşide seçimlere iki ay kala partilerin oy oranlarını da açıkladı.
İŞTE PARTİLERİN SON OY ORANLARI

Aktaş "Yaptığımız son araştırmalara göre AK Parti'nin oy oranı %47'nin biraz üzerinde görünüyor. CHP %23-24 ve MHP ise %14-15 bandında gidip geliyor. HDP'nin ise hala durumu kritik. %8,5-9 bandında olduğunu söyleyebilirim" dedi.

"TERÖR KORKUSU BU BEKLENTİYİ BOŞA ÇIKARIR"

Şiddet olaylarının halkın siyasi tercihlerini nasıl etkileyeceğini ise Aktaş "HDP'nin Anadolu'dan ve büyükşehirlerden oy beklentisi var. Terör korkusu bu beklentiyi boşa çıkarır. Cinayet işleyenlere yönelik sempatik yaklaşım sürdürülürse CHP de bu süreçten zararlı çıkar. Terör karşısında istikrarı temsil eden AK Parti ise her zaman ortalama tercih edeceği birinci parti olacaktır" ifadeleri ile açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 00:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153