banner171

TEİAŞ Genel Müdürü elektrik kesintileri sebebiyle istifa etti

Bakan Yıldız elektrik kesintisi nedeniyle TEİAŞ Genel Müdürü'nün görevinden istifa ettiğini duyurdu.

TEİAŞ Genel Müdürü elektrik kesintileri sebebiyle istifa etti
 Enerji ve Tabii Kaynanlar Bakanı Taner Yıldız elektrik kesintisi nedeniyle TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın görevinden istifa ettiğini duyurdu.
BAZI GÖREVLİLER AÇIĞA ALINDI

Geçtiğimiz hafta Türkiye genelinde yaşanan büyük elektrik kesintisiyle ilgili açıklama yapan Yıldız şöyle konuştu:

''İncelemelerimizin ardından bir neticeye ulaştık. Mikrosaniyeler içinde 5 tane iletim hattının devre dışı kaldığını görüyoruz. Doğudan batıya gelen hatların yükü yoğunlaştı.

Teknik bir arıza olmakla birlikte, bir işletim hatası olduğu tarafımızdan değerlendiriliyor. Sistem kendisini korumak isterken bunlar yaşandı. TEİAŞ Genel Müdürü görevinden istifa etti. Bazı görevliler de açığa alındı.''



İSTİFA EDEN BAŞKAN'DAN AÇIKLAMA

İstifanın ardından Hürriyet sorularını yanıtlayan Kemal Yıldır, araştırmalarını tamamladıklarını ve sonucun sistemin kendi içerisindeki dengesizliğin oluşturduğu arıza olduğunu ve bunun sonucunda sistemin çöktüğünü söyledi.

Yıldır, “Tamamen teknik bir arıza, bir kaza oldu. Trafiğe çıktığınızda bir kaza olunca, suç iki taraftadır. Sayın Bakan’ın açıkladığı gibi dört beş tane hat aşırı risk almış. Yük Tevzi’deki arkadaşlar risk almışlar, bana da haber vermeden” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153