banner171

Türkiye'nin Kasasına Hackerlar Dadandı

Hazine Müsteşarlığı'na yılın ilk altı ayında 1 milyon 612 bin defa hacker saldırısına maruz kaldı. Yoğun saldırılara karşın Hazine’nin sisteminde veri ve bilgi kaybı olmadığı belirtildi.

Türkiye'nin Kasasına Hackerlar Dadandı
 Hazine Müsteşarlığı'nın bilgisayar data sistemine 2014 yılının ilk yarısında 1 milyon 612 bin 796 hacker saldırısı düzenlendi. 
Gazetevatan'da yer alan haberine göre; MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclise sunduğu soru önergesinde Babacan`a Hazine Müsteşarlığı'na yönelikl siber saldırıların hangi düzeyde olduğunu ve herhangi bir veri kaybı olup olmadığını sordu.
 
Babacan, MHP'li Yeniçeri`nin soru önergesine yanıt olarak Meclis'e gönderdiği yazıda, Hazine Müsteşarlığı`nın sistem güvenliğinin üst seviyede olduğunu belirtirken, "İnternet üzerinden gelen siber saldırısı sayısı 1 Ocak - 30 Haziran 2014 döneminde 1.612.796`dır." ifadelerini kullandı. Babacan bu saldırıların hangi ülkeler üzerinden gerçekleştirildiğine ilişkin şunları kaydetti:
 
% 63 Türkiye, % 11 Almanya, % 4 Rusya, % 4 ABD, % 3 Çin, % 3 Hollanda, %2 Ukrayna ve kalan diğer % 1'lik dilimler halinde Fransa, Hindistan, Japonya,  İngiltere, Güney Kore,  Brezilya, Tayvan, Bulgaristan ve Kanada ile 56 farklı ülkeden olduğunu açıkladı. Babacan, bu siber saldırılar sonucunda sistemde herhangi veri ve bilgi kaybı yaşanmadığını belirtti.

 Veri kaybı bulunmamakta
 
Başbakan Yardımcısı Babacan, gerçekleştirilen bu saldırılar sonrasında veri kaybı olmadığını belirtirken, "Hazine Müsteşarlığı internet ağına yönelik siber saldırılar sonucunda veri ve bilgi kaybı yaşanmamış olup, 1 Ocak 2014 tarihinden bu güne kadar siber saldırılar sonucunda internet hizmetlerinde yaşanan aksama olmamıştır" diye konuştu.
 
`Bilgisayar sistemini devamlı güncelliyoruz`
 
Babacan, Hazine Müsteşarlığı bilgisayar sistem güvenliğinin sürekli güncellendiğini belirtirken şunları söyledi:
 
"Bilişim güvenliği sistemlerinin güncel tutulması, gündelik, haftalık bakımlarının yapılmas, yıllık bakım, onarım güncelleme anlaşmaları kapsamında gerçekleştirilerek sürekli takip edilmektedir. Bu sistemler IPS-IDS saldırı tespit edip önleme, Güvenlik duvarları, WAF web uygulama güvenliği, Anti Virüs, Anti Malwera, Anti Spam, URL filtreleme, Risk Analiz ve Test Sistemleri, Bilgi Güvenliği yönetim Sistemi (BGYS) sertifikasyonu, yedekleme, olağanüstü hal yönetimi, sanal platform güvenliği NAC file erişim kontrol sistemleridir."

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 00:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153