banner171

Bahadıroğlu: "Bu Bir Yaldızlı Demokrasi Örneğidir"

Demirkapı Mahallesi'nde gerçekleştirilen Halk Meclisi'ne katılan Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, uygulamayı "Yaldızlı demokrasi" olarak tanımladı.

Bahadıroğlu:

 Demirkapı Mahallesi'nde gerçekleştirilen Halk Meclisi'ne katılan  Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu uygulamayı  "Yaldızlı demokrasi" olarak tanımladı.

Bağcılar Belediyesi geleneksel Halk Meclisi toplantılarının  yeni  dönemde devam ediyor. Kazımkarabekir ve Barbaros mahallelerinin ardından üçüncü toplantı Demirkapı Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu da katıldı.

Program, Bağcılar Belediye BaşkanıLokman Çağırıcı'nın yapılan hizmetler  hakkında kısa bilgi verdiği açılış  konuşması  ile başladı.  Özellikle  kentsel dönüşüme ilişkin vatandaşların desteğini isteyen Başkan Çağırıcı, Albayrak Sitesi'nde bu dönüşümün yapılabileceğini vurguladı.

Mahalle sakinleriyle  yeni  bir projeyi de paylaşan Çağırıcı, öğrencilerin ücretsiz yararlanabilecekleri yüzme havuzları  yapmayı planladıklarının müjdesini verdi. "Öğrencilerimiz ücretsiz yararlanacak" diyen Çağırıcı, Demirkapı Mahallesi'nin  özellikle  okul yönünden de  şanslı  mahallelerden biri olduğunu ifade etti.

Yavuz Bahadıroğlu Halk Meclisi hakkında, "Yaldızlı demokrasi" benzetmesinde bulundu. "Bu yaldızlı demokrasidir" diyen Bahadıroğlu, Osmanlı Padişahları'nın da ülkenin farklı coğrafyalarından gelen o dönemin kanaat önderleriyle benzer toplantılar yaptıklarını anlattı.

Programa katılan Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Halk Meclislerinin halkla iç içe siyaset yaptıklarının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Programa, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve ilçedeki kamu kurumu temsilcileri ile çok sayıda mahalle sakini  katıldı.haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153