banner171

Gazi Mahallesin'de Terör Örgütüne Operasyon

Gazi Mahallesi ve Okmeydanı'nda dün ve bugün düzenlenen operasyonlarda yasadışı sol terör örgütü DHKP-C üyesi 9 kişi gözaltına alındı

Gazi Mahallesin'de Terör Örgütüne Operasyon
Gazi Mahallesi ve Okmeydanı'nda dün ve bugün düzenlenen operasyonlarda yasadışı sol terör örgütü DHKP-C üyesi 9 kişi gözaltına alındı. Operasyonun duyulması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan Halk Cephesi üyeleri gözaltındakilerin bırakılması için eylem yaptı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün ve bugün sabah erken saatlerde Gazi Mahallesi ve Okmeydanı'nda tespit ettiği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında DHKP-C üyesi olduğu öne sürülen 9 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ile örgütsel yayın ve döküman ele geçirildi.

Zanlılar sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonun ardından Halk Cephesi üyesi 20 kişi gözaltına alınan arkadaşları ve yakınlarının serbest bırakılması için gösteri düzenledi. Müzik grubu, Grup Yorum üyeleri de destek için gitar ve sazla türküler söyledi. Göstericiler oturma eylemi de yaptı. Eylemciler, emniyette tutulan kişilerin serbest kalacağı güne kadar oturma eylemlerinin gece gündüz ara vermeden devam edeceğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153