banner171

Sultangazi'de Gençlere Üniversite Rehberliği

Sultangazi Belediyesi, gençlerin geleceğine yön vermelerinde yardımcı oluyor. Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclisi, öğrencilerin kaderini belirleyecek olan Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) sonrası seçecekleri meslekler ve üniversiteler hakkında bilgiler vererek tercihlerini yapmaları için rehberlik hizmeti veriyor.

Sultangazi'de Gençlere Üniversite Rehberliği

Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclisi, lise öğrencilerinin Lisans Yerleştirme Giriş Sınavı(LYS) sonrası tercihlerini yapabilmeleri için rehberlik hizmeti veriyor.

Sadık Çelik Parkı’nda kurulan çadırda lise öğrencilerinin üniversite tercihlerini yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatılıyor. Uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak verilen danışmanlık hizmetinin yanı sıra talep eden öğrencilerin de tercihleri yapılarak ÖSYM’ye bildiriliyor.

Öğrencilere seçecekleri üniversiteler ve meslekler hakkında ayrıntılı bilgiler veren rehberlik öğretmenleri, “Öğrencilerimizin seçecekleri meslekler başta olmak üzere okuyacakları üniversiteler hayatlarının çok önemli bir dönüm noktasını oluşturuyor. Bu nedenle onlara doğru alanlarda ve iyi eğitim veren üniversitelerde eğitim yapmalarında bir nevi öncülük ediyoruz. ÖSYM’nin de sunduğu puanlamaları dikkate alarak öğrencilerimizin tercihlerini sağlıklı bir şekilde yapmalarını sağlıyoruz” dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153